Skip to main content

Καλάθια αλληλεγγύης στα γήπεδα στήνει για τα Χριστούγεννα ο Γ.Σ. Ηρακλής

Ειδικά διαμορφωμένα καλάθια όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας θα τοποθετήσει στα γήπεδα όπου αγωνίζεται ο Γηραιός

Δράσεις αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής ενόψει των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Γηραιός, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα τοποθετήσει στα γήπεδα όπου αγωνίζεται ειδικά διαμορφωμένα καλάθια αλληλεγγύης στα οποία θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Παράλληλα, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στο Κατσάνειο, μέλη και φίλοι του Ηρακλή θα μαγειρέψουν μερίδες φαγητού και θα τις μοιράσουν σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Στόχος μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να μην αποτελέσει ένα απλό Χριστουγεννιάτικο δρώμενο, που θα σβήσει μαζί με τα λαμπιόνια των δέντρων μας, αλλά να αποτελέσει τη βάση για ένα ευρύτερο πλάνο κοινωνικής παρέμβασης του Συλλόγου μας στις γειτονιές και τα αόρατα σημεία της πόλης, δίπλα σε αυτούς/ες που μας χρειάζονται» σημειώνει ο Γυμναστικός Σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ.Σ. Ηρακλής:

Μια από τις βασικές αρχές που διέπει την ύπαρξη και λειτουργία του Γ.Σ. Ηρακλής είναι ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης.

Ο δρόμος που επιλέξαμε, ως Σύλλογος, αναγνωρίζει κοινωνικές ανάγκες και δίνει ελπίδα και φωνή σε αυτούς που δεν ακούγονται, διασφαλίζοντας έτσι το δικαίωμα και την πρόσβαση σε θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά όπως η στέγη, η τροφή και η υγεία, για μία αξιοπρεπή ζωή που θα μας χωράει όλες και όλους.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Δεκεμβρίου, θα βρίσκονται στα γήπεδα όπου αγωνίζεται ο Σύλλογος μας, ειδικά διαμορφωμένα #καλάθια_αλληλεγγύης στα οποία θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Tην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, καλούμε όλη την #κοινότητα του «ΗΡΑΚΛΗ» – αθλητές, προπονητές, τα #μέλη και τους φίλους του Γυμναστικού Συλλόγου – στο #κατσάνειο. Εκεί, θα μαγειρέψουμε μερίδες φαγητού που θα μοιράσουμε στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στόχος μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να μην αποτελέσει ένα απλό Χριστουγεννιάτικο δρώμενο, που θα σβήσει μαζί με τα λαμπιόνια των δέντρων μας, αλλά να αποτελέσει τη βάση για ένα ευρύτερο πλάνο κοινωνικής παρέμβασης του Συλλόγου μας στις γειτονιές και τα αόρατα σημεία της πόλης, δίπλα σε αυτούς/ες που μας χρειάζονται.

Προσκαλούμε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην οργάνωση της δράσης να επικοινωνήσουν με το community@iraklis.club

Ας κάνουμε ένα share αυτή τη δημοσίευση για να φτάσει το μήνυμά μας παντού:

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι αλληλεγγύη!