Skip to main content

Καλαϊτζόπουλος: Η Δυτική Μακεδονία είναι πρώτη στην ανεργία

Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την παρουσία όλων των υπουργών και να τους φέρουμε σε επαφή με τους φορείς εργασίας είπε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού

«Η Δυτική Μακεδονία είναι πρώτη στην ανεργία στον ελληνικό χώρο και χρειάζεται μεγαλύτερης προσοχής γιατί έχει πολλές δυνατότητες. Θέλει μια μικρή ώθηση για να ξεκινήσει να επιλύεται το θέμα».

Αυτό τόνισε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9fm» ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Δ. Μακεδονίας, Ματθαίος Καλαιτζόπουλος με αφορμή το συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κοζάνης.

Ο κ. Καλαϊτζόπουλος επισήμανε πως: «το πρώτο συνέδριο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά παράλληλα μας γεμίζει με ευθύνες. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε. Το συνέδριο κλείνει με την παρουσία του πρωθυπουργού και την ομιλία του. Αποτελεί μια καλή αρχή. Παράλληλα αναδεικνύουμε και τα προβλήματα που έχει η περιοχή μας. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όσο είναι δυνατόν την παρουσία όλων των υπουργών που βρίσκονται εδώ και να τους φέρουμε σε επαφή με τους φορείς εργασίας ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα».

Κάνοντας μια αναφορά για το ταμείο ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας που θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ο κ. Καλαϊτζόπουλος δήλωσε ότι: «θα δώσει τη δυνατότητα στην περιφερειακή διοίκηση σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση να κάνει ένα ταμείο που θα αφορά τις δικές μας επιχειρήσεις. Θα δώσουμε καλύτερους όρους στις επιχειρήσεις να ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν τα δικά τους ανοίγματα την στιγμή που δεν μπορούν να πλησιάσουν τις τράπεζες. Το αρχικό ποσό είναι 10 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται 5 εκ. από την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και 5 εκ. από το υπουργείο Ανάπτυξης. Με αυτά τα χρήματα θα υπάρξει αναμόχλευση του ποσού και θα βοηθηθούν 400-500 επιχειρήσεις. Εκτίμηση είναι ότι θα μειωθεί η ανεργία. Θα καταπολεμηθεί μέσα από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης ένας νέος που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση εμείς θα τον διευκολύνουμε ή κάποια εταιρεία που θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, Υπάρχουν αξιόλογες επιχειρήσεις και θέλουμε να γίνουν ακόμη περισσότερες. Από τον εγκλωβισμό του τραπεζικού συστήματος μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και θα τις δούμε μία μία».