Skip to main content

Καλαφάτης: Φτωχός o στολισμός Χριστουγέννων-China town η Αριστοτέλους

Σκληρή επίθεση του επικεφαλής των Εντάξει στον δήμαρχο για τον προϋπολογισμό, τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και την ιδιωτικοποίηση ΟΛΘ.

Σκληρή επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σταύρος Καλαφάτης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Αρχικά ο κ. Καλαφάτης αντέδρασε έντονα για το γεγονός ότι ο δήμαρχος έκανε ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό. «Ανφέρ, ο δήμαρχος μπορεί να μιλάει όποτε θέλει. Αν είμαι εγώ αυθάδης, είστε και εσείς αυθάδης. Εγώ είμαι υπέρ των συναινετικών διαδικασιών. Έφυγα από Αθήνα, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός, για να είμαι εδώ, γιατί σέβομαι το όργανο. Θα μπορούσα να μην εμφανιστώ σήμερα», σημείωσε, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτο έργο.

«Βλέποντας ότι δεν υπάρχει επιχειρηματολογία, με χαρακτήρισε αδιάβαστο και αυθάδη επειδή επικαλέστηκα τρία νουμεράκια που δείχνει το ανύπαρκτο έργο του», τόνισε ο κ. Καλαφάτης. Επιτέθηκε στη διοίκηση για τη στάση της απέναντι στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. «Έρχεται ο πρωθυπουργός που ήταν στα κάγκελα. Τον καλωσορίζουμε στη νεοφιλελεύθερη άποψη της ΝΔ. Να δω πώς θα ΄ρθουν αυτοί που ήταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό. Ούτε ο δήμαρχος ούτε τα μέλη της Πρωτοβουλίας ήταν πάντοτε υπέρ της ιδιωτικοποίησης», ανέφερε ο επικεφαλής των Εντάξει και πρόσθεσε: «Όταν το κλίμα ήταν διαφορετικό, πηγαίνατε με τον αέρα, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση. Βγάζατε τον «αριστερούλη» από μέρους σας».

Πενιχρός ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Ο επικεφαλής των Εντάξει χαρακτήρισε «πενιχρό» τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

«Το κύριο στολίδι από πέρσι του κ. Βέττα μεταφέρθηκε στο δημοτικό μέγαρο. Αφού ήταν τόσο πετυχημένη η περσινή προσπάθεια γιατί δεν έμενε στην πλατεία Αριστοτέλους;», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

«Με κάποιες κατασκευές που, προφανώς, είναι της αισθητικής της Πρωτοβουλίας, πας να μπεις μέσα και νομίζεις ότι μπαίνεις στην China Town. Αφού ξεπερνάς κι αυτό το σοκ, πας να δεις το σιδερόφρακτο δένδρο. Εύκολοι τίτλοι: Θρησκευτικό ντελίριο Καλαφάτη, γιατί θέλει να μπει μια Φάτνη. Όπως είμαστε πατριδοκάπηλοι ή θερμοκέφαλοι όταν του λέμε ότι ως δήμαρχος θα πρέπει να χρησιμοποιεί τη σωστή ορολογία», τόνισε.