Skip to main content

Καλαφάτης:Μνημείο προχειρότητας το νομοσχέδιο για αστικές συγκοινωνίες

Ο βουλευτής τονίζει ότι το νομοσχέδιο παραβλέπει ευρωπαϊκές οδηγίες και εμπαίζει δημάρχους, εργαζομένους αλλά και τους Θεσσαλονικείς.

Tην κυβερνητική προχειρότητα και στο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επισημαίνει ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κατέθεσε το νομοσχέδιο στον βωμό ιδεοληπτικών εμμονών και κομματικών σκοπιμοτήτων τακτοποίησης «ημετέρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νομοσχέδιο παραβλέπει ευρωπαϊκές οδηγίες, που προβλέπουν ανοικτές διαδικασίες και δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς, μπλέκοντας σε περιπέτειες και τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα, εμπαίζει τους δημάρχους, υποχρεώνοντάς τους να δανειστούν, για να καταφέρουν να πάρουν μέρος στη δημιουργία δύο νέων δημόσιων φορέων και εμπαίζει τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, αφού δεν υπάρχει τρόπος να νομιμοποιήσει την πρόσληψή τους σε δημόσιο φορέα.

Ακόμα, ο βουλευτής αναφέρει ότι το νομοσχέδιο «εμπαίζει και τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς, αφού φορτώνει στις πλάτες τους δύο δημόσιους φορείς οι οποίοι, για να «ζήσουν» θα μετακυλήσουν τα έξοδά τους στην τιμή του εισιτηρίου».

«Ταυτόχρονα, με την απραξία έναντι του άμεσου προβλήματος της καθυστέρησης οφειλόμενων που αντιστοιχούν στα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων, φοιτητών, αλλά και για το εμπόριο και για το επιχειρείν, που θα πληγούν με την αναστολή λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών από τη Δευτέρα» καταλήγει ο κ. Καλαφάτης.