Skip to main content

Παραιτήσεις ή αποπομπές για τη διαχείριση του χιονιά ζητά ο Καλαφάτης

Για το δήμαρχο πάντα φταίνε οι άλλοι: Το κακό αλάτι που παγώνει, οι κακοί πολίτες που δεν καθαρίζουν, ανέφερε ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Να μη μείνει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στα λόγια, αλλά να αποδείξει εμπράκτως ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, είτε αυτό θα γίνει με αποπομπές είτε με παραιτήσεις των πολιτικών προϊσταμένων». Αυτό ζήτησε, για το «φιάσκο του ανύπαρκτου σχεδιασμού για έκτακτα καιρικά φαινόμενα», όπως το χαρακτήρισε, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Αν δε γίνει κάτι τέτοιο, η ανάληψη ευθύνης στα λόγια θα είναι μια κοροϊδία για τους Θεσσαλονικείς», πρόσθεσε.

Ο κ. Καλαφάτης, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις σήμερα, υπογράμμισε ότι «φάνηκε πως δεν υπήρχε σχεδιασμός. Οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν είναι χθεσινοί. Ξέρουν τη δουλειά τους. Περιμένουν το σχεδιασμό και την πολιτική εντολή, που, όπως αποδείχτηκε, δεν έγινε. Τέτοιες περιπτώσεις, μία φορά κάθε δύο, πέντε ή και δέκα χρόνια περιμένει ο πολίτης για να νοιώσει την προστασία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Κι εκεί η διοίκηση Μπουτάρη συντονίστηκε με τις... αρνητικές θερμοκρασίες: Βαθμολογήθηκε κάτω του μηδενός»!

Όπως τόνισε, «αν και εδώ και χρόνια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διαφήμιζε ως μεγάλο επίτευγμα την αλλαγή οργανογράμματος για καλύτερη λειτουργία του δήμου μόνον κάτι τέτοιο δεν είδαμε»! Έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του δήμου που, όπως είπε, «έδωσαν τα πάντα. Ακόμη και από την τσέπη τους πλήρωσαν για να προμηθευτούν τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους. Όμως, δεν υπήρξε μέριμνα από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία, αν και γνώριζαν! Αντί να δω, όταν με πρωτοβουλία μου συγκλήθηκε το αρμόδιο όργανο του δήμου, μια διοίκηση σε εγρήγορση, συνάντησα μια διοίκηση σε νιρβάνα»!

Πρόσθεσε πως «για το δήμαρχο πάντα φταίνε οι άλλοι: Το κακό αλάτι που παγώνει, οι κακοί πολίτες που δεν καθαρίζουν, ο κακός Καλαφάτης που κάνει αντιπολίτευση. Αυτά είναι αστειότητες. Είναι πρωτοφανές το φιάσκο. Στους γειτονικούς δήμους γιατί δεν πάγωσε το αλάτι; Φαίνεται πως η θερμοκρασία... ανεβαίνει ταχύτατα με το που θα περάσει κάποιος τα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης».

Επίσης άσκησε σφοδρή κριτική και στην προτροπή του δημάρχου να κλείσουν, σήμερα, τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. «Το πρότεινε για να μην υποστεί, για δεύτερη μέρα, την κριτική από τους πολίτες και στέρησε το μεροκάματο από τους εργαζόμενους στα καταστήματα, αντί να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους».