Skip to main content

Καλαφάτης για μετρό: Θέλουν να ακυρώσουν τον σταθμό Βενιζέλου

Ο δήμαρχος και οι υπουργοί της κυβέρνησης φαίνεται να τα βρίσκουν, κυρίως στο πώς θα ακυρωθεί ο σταθμός της Βενιζέλου, υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Πρόθεση ακύρωσης του σταθμού Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης διακρίνει από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους συναρμόδιους υπουργούς ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του κεντρικού δήμου Σταύρος Καλαφάτης.

Λίγες ώρες πριν συζητηθεί το ζήτημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ δήλωσε κατάπληκτος για τον τρόπο και τον χρόνο βάσει των οποίων τρέχουν οι εξελίξεις του μετρό.

«Ο Δήμαρχος και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να τα βρίσκουν, κυρίως στο πώς θα ακυρωθεί ο σταθμός της Βενιζέλου. Ο μεν Δήμαρχος φέρεται να θριαμβολογεί, ερμηνεύοντας τα συμπεράσματα κλειστών συσκέψεων ως δικαίωση των θέσεών του και η Κυβέρνηση "λύνοντας" το ζήτημα μετά από περίπατο εκπροσώπου της, διάρκειας 20 λεπτών, που προφανώς ήταν αρκετός για να αποφανθεί ότι ο σταθμός Βενιζέλου δεν χρειάζεται. Άλλος δε αρμόδιος Υπουργός φαίνεται να αποφεύγει τη σχετική συζήτηση με παρουσία όλων των εμπλεκομένων στην Βουλή», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Καλαφάτης κάνει λόγο για ξεκάθαρη προσπάθεια υποβάθμισης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η οποία, όπως υποστηρίζει, «σε συνδυασμό με την κλειστή σύσκεψη που προηγήθηκε πριν από 4 ημέρες, μεταξύ Δημάρχου και αρμόδιων Υπουργών, οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα βρίσκουν, εν αγνοία του λαού της Θεσσαλονίκης».

Ο βουλευτής ολοκληρώνοντας δηλώνει ότι «ελπίζω σήμερα στη Βουλή, με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων, να ακούσουμε τις τοποθετήσεις και τις δεσμεύσεις όλων, ώστε να υπάρξει επιτέλους φως σε ένα ζήτημα που ταλανίζει χρόνια το λαό της Θεσσαλονίκης».