Skip to main content

Καλαφάτης: Τεράστια η ευθύνη του δήμου για την κατάσταση στα σχολεία

Παρέμβαση τουεπικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» για το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των σχολείων ευθύνης του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχει μεγάλη ευθύνη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για την  κατάσταση των σχολείων. Τα στελέχη που διορίζει ο δήμαρχος, φοβούνται  να αναλάβουν τις ευθύνες και παραιτούνται. Το επισημάναμε εγκαίρως. Η διοίκηση πρέπει να βρει λύσεις. Να δεσμευτεί απέναντι στους γονείς των  παιδιών και τους δασκάλους ότι, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα λύσει το  πρόβλημα».

Αυτό τόνισε, σε παρέμβασή του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής  Σταύρος Καλαφάτης, για το πρόβλημα που υπάρχει με τη χρηματοδότηση των  σχολείων ευθύνης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν κι εξέθεσαν το πρόβλημα γονείς μαθητών σε  διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως «για  να ‘ρθουν εδώ οι γονείς πάει να πει ότι εξαντλήθηκε η υπομονή τους.  Δεν είναι οργανωμένες ομάδες συμφερόντων, αλλά νοιάζονται για το  αυτονόητο».

Πρόσθεσε πως «επικρατεί ομίχλη μεταξύ των αποφάσεων του  δημοτικού συμβουλίου και τις επίλυσης του μείζονος αυτού ζητήματος. Οι  άνθρωποι ζητούν λύση στο πρόβλημα. Δεν τους ενδιαφέρει να περιγράψει η  αντιδήμαρχος το πρόβλημα και τις συνθήκες μέσα στις οποίες κάνουν  μάθημα τα παιδιά τους. Είστε διοίκηση, για να λύνετε τα προβλήματα»,  υπογράμμισε.

Ο κ. Καλαφάτης ξεκαθάρισε πως δεν εκφωνεί «δεκάρικο». Επισήμανε, όμως,  ότι η διοίκηση του δήμου «πρέπει να βάζει προτεραιότητες. Σε ένα δήμο  που περηφανεύεται ότι έβαλε σε τάξη τα οικονομικά, αλλά δεν μπορεί να  θέσει προτεραιότητες, πάει να πει ότι υπάρχει ανικανότητα. Κι αν δεν  είναι προτεραιότητα αυτό το ζήτημα, ποια είναι προτεραιότητα»,  αναρωτήθηκε;

Σημείωσε επίσης πως οι σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» επισήμαναν το  πρόβλημα πολλές φορές στο παρελθόν: «Θα μπορούσε η διοίκηση –η αρμόδια  αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών- έγκαιρα να τρέξει και  να προλάβει τα προβλήματα. Γιατί εμείς το έχουμε επισημάνει, παραπάνω  από δυο φορές, ότι το ζήτημα των σχολικών επιτροπών είναι τεράστιο,  ότι οι επιτροπές δε λειτουργούν.  Γι αυτό και είχαμε αλλεπάλληλες  παραιτήσεις των επικεφαλής των επιτροπών».

Κάλεσε, τέλος, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, «να τρέξει στην Αθήνα γι αυτό  το θέμα, όπως τρέχει για άλλα σημαντικά θέματα. Η διοίκηση πρέπει να  βρει λύση», κατέληξε.