Skip to main content

Καλαφάτης: Στις επενδύσεις η κυβέρνηση δεν έχει το «δια ταύτα»

Θετική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου ο βουλευτής της ΝΔ, συμπληρώνοντας όμως ότι το ζητούμενο είναι το πώς αξιοποιείται.

Την επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν σχολίασε ο Σταύρος Καλαφάτης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στη «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ.

«Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, είναι σίγουρα θετική, όπως κάθε επίσκεψη ενός σημαντικού ξένη ηγέτη στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι όμως, πως αξιοποιείται από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση ο θετικός αντίκτυπος μιας τέτοιας επίσκεψης, με ενέργειες ουσιαστικής ενίσχυσης του επενδυτικού κλίματος» τόνισε.

Όπως είπε, «δυστυχώς, σ` αυτό το πεδίο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στερείται από αυτό που λέμε “δια ταύτα”! Ακόμα κι αν δεχτούμε ως ειλικρινή τη φιλική εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει τελευταία ο πρωθυπουργός προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, οι ενέργειες της κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και σε μια σειρά δρομολογημένων μεγάλων επενδύσεων, πείθουν για το αντίθετο»

Ο ίδιος υποστήριξε τέλος πως είναι πραγματικά «πολύ δύσκολο για μια κυβέρνηση με ιδεολογική προσήλωση στον κρατισμό και ιδεολογική αντίθεση στην ιδιωτική πρωτοβουλία, να διαμορφώσει ένα σταθερό φιλικό προς τις επενδύσεις κλίμα υιοθετώντας στην πράξη ανάλογες πολιτικές».