Skip to main content

Καλαφάτης σε Μπουτάρη:Ζήτα συγγνώμη για τους διαγωνισμούς καθαριότητας

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» υπογράμμισε πως το θέμα των υπηρεσιών καθαριότητας ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από ενέργειες της παράταξής του

«Η διοίκηση του Δήμου όφειλε να ελέγξει το θέμα των διαγωνισμών της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Επειδή αυτό δεν έγινε, αναμένουμε το αυτονόητο: Μια συγγνώμη, την οποία οφείλει ο δήμαρχος προσωπικά, αλλά και η διοίκησή του, όχι μόνον προς τους "Εντάξει", αλλά κυρίως προς τους Θεσσαλονικείς».

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη σημερινή τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της παραπομπής, σε δίκη, κατηγορούμενων για την υπόθεση των διαγωνισμών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως «ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δηλώσει πως τη βασική ευθύνη την έχει ο δήμαρχος. Ως έχων, λοιπόν την γενική ευθύνη, οφείλει διπλή συγγνώμη».

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» υπογράμμισε ότι το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από ενέργειες του συμβούλου των «Εντάξει» Εφραίμ Κυριζίδη «ο οποίος, μάλιστα, χλευάστηκε δημοσίως και από δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης και από αντιδημάρχους και από τον ίδιο τον δήμαρχο», επειδή, μαζί με άλλους δύο συμβούλους της Οικονομικής Επιτροπής «έπραξαν το αυτονόητο: Υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του δήμου πήγαν να δουν αν η εταιρεία που έπαιρνε τους διαγωνισμούς πληρούσε τις προϋποθέσεις. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της οικονομικής  επιτροπής κρύφτηκε και τις δύο φορές που κλήθηκε, από τους τρεις συμβούλους, να παραβρεθεί στην αυτοψία. Και αυτός, όπως και οι αντιδήμαρχοι, όπως και ο δήμαρχος, περιορίστηκαν στις λεκτικές επιθέσεις κατά των "Εντάξει"».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι, «πρώτος ο δήμαρχος κι από πίσω οι αντιδήμαρχοι ακολουθούμενοι από τους συμβούλους της Πρωτοβουλίας, διαβεβαίωναν πως "όλα είναι εντάξει" κι ότι "δεν υπάρχει θέμα"».