Skip to main content

Καλαφάτης σε Μπουτάρη για Σκοπιανό: Μη θίγεις άλλο τους Θεσσαλονικείς

Ο επικεφαλής των Εντάξει επισήμανε ότι ο δήμαρχος κινείται σε υψηλής σημασίας διπλωματικά θέματα, παρότι έχει πει ότι δεν ασκεί εξωτερική πολιτική.

Κριτική στις ενέργειες του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης Εντάξει Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τον Απολογισμό του 2016.

Ο κ. Καλαφάτης κάλεσε τον δήμαρχο να μη θίγει με τις ενέργειές του τους Θεσσαλονικείς. «Καμία εξουσιοδότηση δεν έχετε, ούτε τις διπλωματικές ικανότητες έχετε, είστε ακατάλληλος για τόσο κρίσιμα ζητήματα. Να μη θίγετε τους Θεσσαλονικείς , μη τους κάνετε να νιώθουν ότι πληγώνονται. Είναι υποχρέωση σας να μην ασχολείστε με θέματα που δεν έχετε καμία εξουσιοδότηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι ο δήμαρχος κινείται σε υψηλής σημασίας διπλωματικά θέματα, ενώ έχει αναφέρει ότι δεν ασκεί εξωτερική πολιτική.

«Τολμάτε να πετάτε ονόματα στο τραπέζι δημοσίως χωρίς να έχετε καμία εξουσιοδότηση από αυτό το Όργανο (σσ: το δημοτικό συμβούλιο). Οποιαδήποτε δράση σας θα πρέπει να αντλείτε δύναμη γι΄ αυτή από το Σώμα. Ποιος σας έδωσε την έδωσε την εξουσιοδότηση;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής των Εντάξει.