Skip to main content

Καλαφάτης σε Μπουτάρη: Θα τα πούμε στο δημοτικό συμβούλιο για την ΕΤΕπ

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» κάνει λόγο για μεθόδευση και κοροϊδία από την πλευρά του δημάρχου, καθώς δεν τους ενημέρωσε εγκαίρως ως όφειλε.

Ραντεβού στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Τρίτη, δίνει ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης για το θέμα της δανειοδότησης του Δήμου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στη Voria.gr, κάνει λόγο για μεθόδευση και κοροϊδία από την πλευρά του δημάρχου, καθώς, όπως εξήγησε, ο κ. Μπουτάρης, δεν τους ενημέρωσε εγκαίρως ως όφειλε και όπως είχε δεσμευθεί σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο.

«Ο κ. Μπουτάρης είχε αναφέρει εδώ και πολύ καιρό ότι θα μας ενημέρωνε για το θέμα. Τώρα, τι θα θέλει να μας πει. Αφού έχει εγκριθεί ήδη από την Οικονομική Επιτροπή και έχει ανακοινωθεί στην Ημερήσια Διατάξη του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα έχει τεθεί πλέον στα αρμόδια όργανα. Ο δήμαρχος δεν θέλει τη συναίνεση», είπε χαρακτηριστικά.  

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» σημείωσε ότι ο δήμαρχος «δεν κουράζεται να διαψεύδει τον εαυτό του, από τα πιο μικρά ως τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς».

«Ο κ. Δήμαρχος, τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε γνωστοποιήσει μέσω των ρεπορτάζ των ΜΜΕ, ότι θα ενημέρωνε τους επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα. Επίσης,  αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου 2016, στο δημοτικό συμβούλιο σε σύντομη τοποθέτησή του, είχε, επίσης, δεσμευτεί για ενημέρωση. Είναι προφανές ότι, αν έχεις στο νου σου τη συναίνεση, την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, την ουσιαστική διαβούλευση με τους εκπροσώπους αυτών των πολιτών στο Δήμο, διαβουλεύεσαι αρκετούς μήνες προτού φέρεις το θέμα προς ψήφιση. Όμως η διοίκηση του Δήμου όχι μόνον άλλα είπε κι άλλα έκανε, αλλά:

Φέρνει άρον – άρον το θέμα του δανείου στην Οικονομική Επιτροπή.
Διαφοροποιεί το ύψος του δανείου, τουλάχιστον αναφορικά με όσα διέρρεαν και αναφέρονταν τους προηγούμενους έξι μήνες.
Μας καλεί να το συζητήσουμε 44ο μεταξύ 72 θεμάτων!»

Όπως σημειώνει ο κ. Καλαφάτης, «μ’ αυτή τη μεθόδευση η διοίκηση επιχειρεί να περάσει το θέμα «μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα» και να κρατήσει τους Θεσσαλονικείς όσο μπορεί μέσα στο σκοτάδι.

»Δεν ξέρουμε αν αυτή η απίθανη διοίκηση έχει στόχο να αυτοτρολάρεται, όμως η διαχείριση ενός ζητήματος που αφορά τη δανειοδότηση περίπου 20 εκ € (κατ’ αρχήν;) που θα δεσμεύσει όλους τους Θεσσαλονικείς αλλά και τις επόμενες διοικήσεις αποτελεί, τουλάχιστον, ακόμη ένα μνημείο προχειρότητας και ανοργανωσιάς. Και, τελικά, και τους πιο ανύποπτους συμπολίτες μας, τους καθιστά καχύποπτους».