Skip to main content

Καλαφάτης σε Μπουτάρη: Πόσα θες να μας τρελάνεις, δήμαρχε;

Έχω κουραστεί να αναδεικνύω την αναξιοπιστία του δημάρχου για σοβαρά θέματα, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει»

Κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τις ενέργειές του για την υπόθεση της Α΄Προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στο θέμα του Χριστουγεννιάτικου Στολισμού, άσκησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα», ανέφερε από το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, για την περίπτωση της Α Προβλήτας, επικαλέστηκε τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου της συνεδρίασης της 20 Νοεμβρίου 2016, όπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού μίλησε για «κοροϊδιλίκι από τον Τσίπρα», ενώ σε συνέντευξή του, στις 7 Μαΐου 2017, δήλωσε: «Δε με έχει γελάσει καθόλου ο Τσίπρας. Γιατί να ενδιαφέρομαι για το ιδιοκτησιακό; Για να πληρώνω ΕΝΦΙΑ;».

Για την περίπτωση του Χριστουγεννιάτικου στολισμού επικαλέστηκε την τοποθέτηση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27 Μαρτίου 2017, όπου «προκαλούσε τις παρατάξεις να καταθέσουν προτάσεις εγκαίρως».

«Πόσα θες να μας τρελάνεις, δήμαρχε; Οι “Εντάξει” δε λέμε, σε κάθε συνεδρίαση, να τοποθετηθεί ένα δένδρο και μία Φάτνη σε κάθε δημοτική κοινότητα; Δε λέμε για Χριστουγεννιάτικο δένδρο και Φάτνη κι ένα καραβάκι στην πλατεία Αριστοτέλους; Αλλά και με το λιμάνι; Σα να μη συνέβη τίποτα. Αλλαγή πλεύσης 100%, λες και ήταν άλλος δήμαρχος πριν έναν χρόνο», τόνισε ο κ. Καλαφάτης. Και πρόσθεσε:

«Έχω κουραστεί να αναδεικνύω την αναξιοπιστία του δημάρχου για σοβαρά θέματα. Ο ίδιος άνθρωπος λέει άλλα πράγματα την μια κι άλλα την άλλη».