Skip to main content

Καλαφάτης σε Μπουτάρη: Ποια είναι η αλήθεια για το Ορφανοτροφείο;

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» καταλογίζει στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αλλαγή στάσης στο θέμα του πρώην Ορφανοτροφείου.

Κριτική στους χειρισμούς του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο θέμα του Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», ασκεί ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, καταλογίζοντάς του αλλαγή στάσης.

Όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Facebook, «o δήμαρχος δεν πιάνει τη βάση ούτε στο προφορικά, ούτε στα γραπτά!».

«Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την ημέρα που ο Δήμαρχος, περιχαρής, δήλωνε στον αυλόγυρο του Διοικητηρίου, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ότι βρέθηκε λύση στο θέμα του Ορφανοτροφείου της Τούμπας και πως στο σημείο εκείνο θα δημιουργηθεί παιδική χαρά. Σήμερα μας ενημερώνει γραπτώς, ότι υπάρχει περιθώριο να βρεθεί λύση. Ποια είναι η αλήθεια; Τα γραπτά του, ή τα προφορικά του;», σημειώνει ο κ. Καλαφάτης και προσθέτει:

«Ο δήμαρχος δεν πιάνει τη βάση ούτε στο προφορικά, ούτε στα γραπτά! Δυστυχώς, οι Θεσσαλονικείς πρέπει να περιμένουν ενάμιση χρόνο ακόμη για να απαλλαγούν από τη διοίκηση του τίποτα...»

Υπενθυμίζεται ότι, σε δήλωσή του νωρίτερα, ο κ. Μπουτάρης, τόνισε ο δήμος Θεσσαλονίκης ψάχνει να βρει λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές (δείτε εδώ), ενώ όπως δημοσίευσε η Voria.gr, το συγκεκριμένο οικόπεδο θα παραμείνει στην κυριότητα του Δημοσίου. Σε αυτό πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες πρότυπο πάρκο για Άτομα με Αναπηρίες, ενώ η εξέλιξη αυτή δεν αφορά τη συζήτηση μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για την εξεύρεση άλλου χώρου προκειμένου να κατασκευαστεί το ίδρυμα ανιάτων (δείτε εδώ).