Skip to main content

Καλαφάτης: Πρωτοφανής και αήθης επίθεση Μπουτάρη στους «Εντάξει»

Ο επικεφαλής των Εντάξει Σταύρος Καλαφάτης στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για πρωτοφανή, άδικη και αήθη επίθεση κατά των μελών της παράταξης.

Επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σταύρος Καλαφάτης, για την την επεισοδιακή συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπρόεδρος του Σώματος, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρς Κούβελας είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες (δείτε εδώ).

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση – ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κούβελα για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος είχε αποκαλέσει τα Σκόπια, «Μακεδονία».

Ο κ. Καλαφάτης στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πρωτοφανή, άδικη και αήθη επίθεση κατά του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Κούβελα και άλλων δημοτικών συμβούλων της παράταξής».

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» μίλησε για «προσβολές, ύβρεις και επιθέσεις οι οποίες χαρακτηρίζουν όχι τους αποδέκτες αλλά εκείνους από τους οποίους εκτοξεύονται».  

Απαντώντας στον κ. Καλαφάτη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι σέβεται τον επικεφαλής τς παράταξης των Εντάξει. «Σέβομαι τον κ. Καλαφάτη, έχει κάθε δικαίωμα να στηρίζει την παρατάξή του. Εγώ είμαι περήφανος καθώς, από τότε που αναλάβαμε, οι λειτουργίες και οι διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου είναι πιο δημοκρατικές που έχουν συμβεί ποτέ» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για «μεμονωμένα γεγονότα». «Λυπάμαι αν στεναχώρεσα τον κ. Κούβελα» κατάληξε ο κ. Αβραμόπουλος.


Αναλυτικά  ανακοίνωση του κ. Καλαφάτη:

Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

δυστυχώς δεν μπορώ να παρευρίσκομαι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, διότι συμμετέχω στη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης στη Βουλή, που αφορά το Προσφυγικό Μεταναστευτικό ζήτημα.

Θα ήθελα να δήλωνα παρών στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός των άλλων, για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτα για να σφίξω το χέρι του Δημήτρη Εϊπίδη, που ως διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσέφερε τόσα πολλά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Και δεύτερον για να διαμαρτυρηθώ έντονα, για την αντιμετώπιση της οποίας έτυχαν οι σύμβουλοι της παράταξής μας, των «Εντάξει», και από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και από εσάς, πρόεδρε, τον άνθρωπο που, από το θεσμικό του ρόλο βρίσκεται εκεί για να προστατεύει και να προωθεί τις αρχές της Δημοκρατίας και το διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση, με έκπληξη, αλλά και λύπη παρακολουθούσα από τη δορυφορική πλατφόρμα που μεταδίδει το πρόγραμμα της Δημοτικής Τηλεόρασης, μια πρωτοφανή, άδικη και αήθη επίθεση κατά του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Κούβελα και άλλων δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας. Κι όλα αυτά επειδή τόλμησε να διαβάσει την ανακοίνωση της παράταξής μας!

Γνωρίζοντας, έτσι, από πρώτο χέρι τις προσβολές, ύβρεις και επιθέσεις που  δεχθήκαμε τονίζω ότι αυτές χαρακτηρίζουν όχι τους αποδέκτες αλλά εκείνους από τους οποίους εκτοξεύονται.  Είναι απλώς λυπηρό, σχεδόν θλιβερό, από ανθρώπους που διατείνονται ότι διαπνέονται από δημοκρατικά και προοδευτικά ιδεώδη να επιχειρούν με τέτοιο τρόπο, την απαξίωση του θεσμικού ρόλου της μείζονος αντιπολίτευσης όταν εκείνη «τολμά» από το βήμα της Δημοκρατίας που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει μια διαφορετική άποψη.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν παρατηρηθεί και άλλες τέτοιες συμπεριφορές  από την πλευρά της Διοίκησης και του Προεδρείου. Είναι απλώς το πραγματικό ύφος και ήθος τους; Είναι η αντίδρασή τους, απέναντι σε μια υπεύθυνη, εποικοδομητική κι σοβαρή αντιπολίτευση; Ας το κρίνει ο κόσμος.  Για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι όλοι οι συνάδελφοι αλλά και οι Θεσσαλονικείς.  Οι «Εντάξει» θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους. Με την εξής σημείωση: Παρόμοιες συμπεριφορές θα είναι πλέον μη ανεκτές.

Με την παράκληση να αναγνωσθεί η παρούσα επιστολή, σας ευχαριστώ.

Σταύρος Καλαφάτης
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης
βουλευτής Α Θεσσαλονίκης