Skip to main content

Καλαφάτης: Πρώτη σε προχειρότητες η Διοίκηση Μπουτάρη

Πώς σχολιάζει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» την ακύρωση, από την Αποκεντρωμένη αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Για προχειρότητα κατηγορεί την διοίκηση Μπουτάρη ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με την ακύρωση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία και τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

«Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η Διοίκηση Μπουτάρη δεν είναι σε θέση να διοικήσει ούτε... (γυάλινο) περίπτερο. Πολύ περισσότερο, δεν είναι ικανή να διοικήσει έναν Δήμο. Αναδεικνύεται, όμως, πρώτη σε προχειρότητες, οι οποίες απορρίπτονται –χωρίς τον παραμικρό έπαινο- από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τώρα είχε σειρά το –γραμμένο στο πόδι- σχέδιό της για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν μπήκε καν στην ουσία, αφού διαπίστωσε ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είχαν την απαιτούμενη πλειοψηφία», υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζει πως οι “Εντάξει” είχαν προειδοποιήσει, σχετικά με το θέμα. «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν καταψηφίσαμε τις σχετικές προτάσεις της Διοίκησης, επισημάναμε πως ήταν πρόχειρες και προκαλούσαν προβλήματα, αντί να επιλύουν. Βάζουν, τώρα, σε νέες περιπέτειες τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης της περιοχής Αγίας Σοφίας. Όμως τι να περιμένει κανείς από μία διοίκηση που δεν γνώριζε ότι αυτές οι αποφάσεις χρειάζονται ενισχυμένη πλειοψηφία για να εγκριθούν;

Περιμένουμε τώρα να ρίξουν τις ευθύνες στην… αντιπολίτευση, που καταψήφισε, ώστε να καλύψουν την απουσία των δημοτικών τους συμβούλων οι οποίοι, για άλλη μία φορά, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, υπέγραψαν στο παρουσιολόγιο και έφυγαν από την αίθουσα… Όμως με άδειες αίθουσες και παλιές ιδέες, διοίκηση δεν γίνεται», καταλήγει.