Skip to main content

Καλαφάτης προς Μπουτάρη: Είστε δήμαρχος ή υδραυλικός;

Επίθεση στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για το θέμα των 51ων Δημητρίων εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει».

Επίθεση στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για το θέμα των 51ων Δημητρίων εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Σταύρος Καλαφάτης.

«Μαθαίνουμε τις προθέσεις της διοίκησης του δήμου από διαρροές. Τελικά, είστε δήμαρχος ή… υδραυλικός; Από τις διαρροές στα ΜΜΕ προσπαθούμε να αντιληφθούμε τις προθέσεις της κυβέρνησης», τόνισε ο επικεφαλής των «Εντάξει» από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για την απόφαση της διοίκησης, να εξαφανίσει τον αριθμό 51 που δηλώνει την ιστορική συνέχεια στο θεσμό των Δημητρίων, τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναφέρονται ως 51α , τα εφετινά Δημήτρια. Να μας εξηγήσει η διοίκηση γιατί δεν υπάρχει ο αριθμός. Μηδενίζουμε ό,τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια; Κι εμένα με γοητεύουν οι…  progressive ideas. Η Θεσσαλονίκη, όμως, έχει παρελθόν. Από Βυζαντινή μουσική ως τις ροκιές που ακούστηκαν μέσα στην πόλη. Αυτός ο μηδενισμός, από πλευράς σας, με τρομάζει. Θέλετε να κάνουμε  επανεκκίνηση μηδενίζοντας ό,τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια –ακόμη και από τη δική σας διοίκηση. Δεν μπορούμε, όμως, να προσποιούμαστε ότι  δεν υπάρχει ιστορία κι εμφανίστηκε με τη… δική σας διοίκηση, ειδικά  όταν τα πάντα τα στήνετε σε υποδομές που άφησε η προηγούμενη διοίκηση. Τίποτα δεν κάνατε έξι χρόνια τώρα. Όλα γίνονται σε υποδομές που  δημιουργήθηκαν επί Παπαγεωργόπουλου, όπως το Πολιτιστικό Κέντρο της  Τούμπας και η Νέα Παραλία».

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε ενημέρωση από την αρμόδια αντιδήμαρχο, για όσα  ακούστηκαν στη συνέντευξη Τύπου των Δημητρίων, από συνεργάτη του δήμου, καθώς ο ίδιος δεν ήταν παρών στην εκδήλωση.