Skip to main content

Καλαφάτης: Πολιτικές ευθύνες για το θέμα των διαγωνισμών

«Θα δούμε πόση ευθιξία υπάρχει από την πλευρά του αρμόδιου αντιδημάρχου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Για την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στο θέμα των διαγωνισμών στην καθαριότητα έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Αρχίζουν και αναδεικνύονται και πολιτικές ευθύνες, εγώ περιμένω να δω κατά πόσο υπάρχει η ευθιξία από την πλευρά του προϊσταμένου στην καθαριότητα. Θα δούμε πόση ευθιξία υπάρχει από την πλευρά του αρμόδιου αντιδημάρχου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως σημείωσε, «θα πρέπει τα γεγονότα να απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο», ενώ επανέλαβε ότι η παράταξή του είναι εδώ για να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον».

Άμεσα αντέδρασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, με τον κ. Καλαφάτη στη συνέχεια να ξεκαθαρίζει ότι αναφέρετε σε πολιτικές και όχι ποινικές ευθύνες. 

Οι σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» κατέθεσαν νέα στοιχεία, για το θέμα των διαγωνισμών στο Δήμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Εφραίμ Κυριζίδη, «μια από τις εταιρίες που εμπλέκεται στην υπόθεση έβγαλε μια διαταγή πληρωμής εναντίον του Δήμου Θεσσαλονίκης».

«Μετά από έλεγχο με την Οικονομική Επιτροπή η διαταγή πληρωμής αφορούσε τέσσερα τιμολόγια που είχαν πληρωθεί και η εταιρία ζητάει να πληρωθεί και πάλι και ένα από τα τιμολόγια με μεγαλύτερη αμοιβή από την προκαθορισμένη». «Εάν δεν είχε γίνει έλεγχος θα πλήρωνε ο Δήμος ξανά αυτά που έχει ήδη πληρώσει» τόνισε ο κ. Κυριζίδης.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης επανέφερε το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική μου ομάδα είχε έτοιμο ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ωστόσο, δεν το καταθέτει λόγω των γεγονότων στη Γαλλία.

Ο κ. Καλαφάτης άσκησε κριτική στον δήμαρχο για τις δηλώσεις του νωρίτερα ότι το θέμα «μπαγιάτεψε».

«Το ζήτημα αυτό δε μπαγιατεύει ποτέ και για μας δε θα μπαγιατέψει. Είναι ένα ζήτημα ζωντανό 365 μέρες το χρόνο, στην καρδιά όλων μας» τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι η παράταξή του ζήτησε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση.

«Έχει γίνει αναγνώριση από το κοινοβούλιο, τι να κάνουμε εμείς να βγούμε και να τσιρίζουμε. Μπαγιάτεψε και το θέμα» είπε νωρίτερα ο δήμαρχος.