Skip to main content

Καλαφάτης: Πέρυσι παγώσαμε, φέτος διψάσαμε με σφραγίδα της κυβέρνησης

Ήταν πλήρης, για άλλη μία φορά, η απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Εντάξει.

«Πέρσι πάγωσε η Θεσσαλονίκη με τη σφραγίδα του δημάρχου. Εφέτος δίψασε, με τη σφραγίδα της κυβέρνησης. Υπάρχουν, όντως, κοινά σημεία μεταξύ κυβέρνησης και διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, όσον αφορά την πόλη που είναι και μέλος του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων. Σκεφτείτε να μην ήταν, δηλαδή»…

Αυτό υπογραμμίζει, σε γραπτή του δήλωση, που αναγνώστηκε σήμερα (Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2018), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Εντάξει, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Στ. Καλαφάτης, ο οποίος απουσίαζε λόγω συμμετοχής του στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως τονίζει, «την εβδομάδα που μας πέρασε η Θεσσαλονίκη έζησε μέρες περασμένων δεκαετιών», με το πρόβλημα στο δίκτυο της ΕΥΑΘ. Προσθέτει πως «ταλαιπωρήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς. Χιλιάδες νοικοκυριά έκαναν να δουν σταγόνα πάνω από μία βδομάδα», ενώ «κάποιοι θα ταλαιπωρηθούν κι άλλο: Είναι αυτοί που είδαν να χαλούν, από την ποιότητα του νερού, κάποιες συσκευές τους, όπως θερμοσίφωνες, καυστήρες φυσικού αερίου, πλυντήρια και στεγνωτήρια».

Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ρεσιτάλ ανευθυνότητας από πλευράς κυβέρνησης και της υφιστάμενης διοίκησης της ΕΥΑΘ», καθώς «το πρόγραμμα διακοπών που ανακοινώνονταν δύο και τρεις φορές την ημέρα, δεν τηρήθηκε ποτέ», ενώ «τα αντανακλαστικά των αρμόδιων φορέων ενεργοποιήθηκαν όταν τελείωσε η κρίση. Για πρώτη φορά, η –πρώτη φορά Αριστερά- κυβέρνηση αποφάσισε τη σύγκλιση σύσκεψης για την αντιμετώπιση της κρίσης… μετά τη λύση της κρίσης! Τη βάπτισε, μάλιστα, κατεπείγουσα! Χρειάστηκαν πέντε μέρες για να δράσουν κατεπειγόντως»!

Όσον αφορά τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζει: «Ήταν πλήρης, για άλλη μία φορά, η απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Θα μπορούσε από την πρώτη μέρα να πιέζει την κυβέρνηση να δοθεί λύση, αφού είχε καθημερινές συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη και θαύμαζε μακέτες στο περίφημο Συνέδριο για την Ανάπτυξη. Δεν το έκανε. Ο Δήμαρχος δε βρίσκει να πει ούτε λέξη όταν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην πόλη. Δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει το επικοινωνιακό του χάρισμα για ένα τεράστιο πρόβλημα της καθημερινότητας του πολίτη της Θεσσαλονίκης».

Και προσθέτει: «Περιμέναμε, όμως, από τον Δήμαρχο, να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης από την πρώτη μέρα και να πιέσει, να βγει μπροστά ώστε να κινητοποιήσει τους αρμοδίους. Αντίθετα τις τελευταίες έξι μέρες την τελευταία φορά η μοναδική δημόσια παρουσία του ήταν το Σάββατο στην αφετηρία του μαραθωνίου. Είχε και μία πάρα πολύ διακριτική παρουσία στη σύσκεψη στο Κυβερνείο, τη σύσκεψη που έγινε κατόπιν εορτής».

Και κατέληξε: «Το μεγάλο θέμα, αυτήν την ώρα, είναι άλλο: Τι θα γίνει από δω και στο εξής: Πώς θα πιέσει ο δήμος τους αρμοδίους για να μην ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο; Η οποιαδήποτε πολιτική διαμάχη για το βάθος χρόνου του προβλήματος δεν ενδιαφέρει τον πολίτη», προσθέτοντας για τη διοίκηση του δήμου ότι «πρέπει να αποφασίσει ότι, έστω κάποιες φορές, πρέπει να ΄ναι κόντρα στο γκουβέρνο. Και στο πλάι του πολίτη».