Skip to main content

Καλαφάτης: Παρωδία η σύσκεψη για το δάνειο της ΕΤΕπ (vid)

Εκτός σύσκεψης παρέμεινε ο επικεφαλής των «Εντάξει» - Μίλησε για ήττα του δημάρχου, λέγοντας επίσης πως «χρυσάφι πιάνει, χώμα γίνεται»

Δεν συμμετέχει στη σύσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για την ενημέρωση για το δάνειο απο την ΕΤΕπ ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.

Λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση της σύσκεψης, ο κ. Καλαφάτης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για σύσκεψη παρωδία. Μίλησε για ήττα του δημάρχου, λέγοντας επίσης πως «χρυσάφι πιάνει, χώμα γίνεται».

«Θα μπορούσε, αν υπήρχε η σωστή ενημέρωση και ένα κλίμα συναίνεσης, το χρηματοδοτικό εργαλείο αυτό να δώσει πολλά οφέλη», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το γεγονός ότι το θέμα της «Έγκρισης σύναψης και όρων χρηματοδοτικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων» έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην 44η θέση της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2017

Αβραμόπουλος: Διαδικαστικό το θέμα

Στον κ. Καλαφάτη απάντησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος. "Πρέπει να διευκρινίσω ότι, η κατάταξη του θέματος στη θέση αυτή είναι ένα αμιγώς διαδικαστικό ζήτημα και σχετίζεται αποκλειστικά με την οργάνωση των θεμάτων για τη διευκόλυνση της διαδικασίας και καμία σχέση έχει με τη βαρύτητα ή μη κάθε θέματος" τόνισε.

Την αντίρρησή του αυτή διατύπωσε και σε επιστολή που μου έστειλε εχθές (23.02.2017), ζητώντας την πρόταξη του θέματος.

Με δική μου επιστολή του έγραψα: «…Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου να προταχθεί το θέμα της «Έγκρισης σύναψης και όρων χρηματοδοτικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων», ασχέτως της θέσης στην οποία έχει καταταχθεί. Πρόταξη θεμάτων, όπως καλά γνωρίζεις, φροντίζω/ουμε να γίνεται όποτε αυτά κρίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα…»

Όσον αφορά σχόλιό του στην ίδια επιστολή σχετικά με την ανησυχία του για την επάρκεια του χρόνου που θα έχουν στη διάθεσή τους οι επικεφαλής των παρατάξεων λόγω των περιορισμών που προβλέπουν ο νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησα: «…όπως συμβαίνει πάντα τα τελευταία έξι χρόνια, για σοβαρά (αλλά όχι μόνο) θέματα, οι επικεφαλής των παρατάξεων απολαμβάνουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν με ευχέρεια τα επιχειρήματά τους, αρκεί να διαφυλάττουμε τη διαδικασία και το επίπεδο του διαλόγου. Η εμπειρία σου από τη Βουλή έχει συμβάλει θετικά σε αυτήν την κατεύθυνση.».