Skip to main content

Καλαφάτης: Ούτε ένα σχέδιο επί χάρτου δεν παρουσίασε ο Σπίρτζης

Οι σκέψεις που ανέπτυξε ο υπουργός θύμιζαν δρομολόγιο λεωφορείου χωρίς αφετηρία και τέρμα, είπε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει».

Σκληρή κριτική άσκησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης κατά του Χρήστου Σπίρτζη για τη χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου του για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη.

«Ούτε καν ένα σχέδιο επί χάρτου δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, πέντε μήνες μετά την κρίση που είχε ξεσπάσει με τον ΟΑΣΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Καλάφατη, οι σκέψεις που, όπως αναφέρει, επι μακρόν ανέπτυξε ο κ. Σπίρτζης στη χθεσινή συνάντηση του με τους δημάρχους και φορείς της πόλης θύμιζαν δρομολόγιο λεωφορείου χωρίς αφετηρία και τέρμα.

«Φεύγοντας, πίσω του, δεν άφησε ούτε μια κόλα χαρτί. Έσπρωξε, απλά, τους δήμους να χρεώσουν τους πολίτες με δάνεια, ώστε να συμμετάσχουν σε δύο φορείς που σκέφτεται να ιδρύσει - για να αποκτήσουμε... ακόμη περισσότερο κράτος» τόνισε ο βουλευτής.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον υπουργό ότι πέταξε μια αόριστη υπόσχεση για το μέλλον των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ και πως προσπάθησε να κρύψει την υποχρέωση να «ανοίξουν» οι αστικές συγκοινωνίες το 2019, που προκύπτει από ευρωπαϊκή οδηγία.

«Απέδειξε πως -και σ’ αυτόν τον τομέα- η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πορεύεται σε δρομολόγιο χωρίς χαραγμένη πορεία» καταλήγει ο κ. Καλαφάτης.