Skip to main content

Καλαφάτης: Ο Μπουτάρης κερδίζει τον τίτλο του δημάρχου… λάχα – λάχα!

Είναι θλιβερό ο δήμαρχος να ισχυρίζεται ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι θρησκευτική, αλλά εμπορική εορτή, τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει»

Επίθεση εξαπολύει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης κατά του Γιάννη Μπουτάρη για τις δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο με την ευκαιρία του απολογισμού της διοίκησης του δήμου για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

«Είναι θλιβερό, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, πόλης σύμβολο της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, να ισχυρίζεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι θρησκευτική, αλλά εμπορική εορτή» υποστήριξε ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Η Θεσσαλονίκη πρώτη θα έπρεπε να αποτυπώσει τη θρησκευτική κατάνυξη», συμπλήρωσε.

«Ο δήμαρχος κερδίζει επάξια τον τίτλο του  δημάρχου… λάχα – λάχα. Τρέχει μπας και προλάβει. Φάνηκε εκ των πραγμάτων ότι μέσα στην αδυναμία του να οργανώσει στοιχειωδώς τον  χριστουγεννιάτικο στολισμό, βρήκε ένα αποκούμπι στον Εμπορικό Σύλλογο,  με τη λογική “να φύγει το κακό από ‘μας και να πάει αλλού”. Το ομολόγησε ο ίδιος», τόνισε. Ειδικά για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, υπογράμμισε πως έπρεπε να υπάρξει διαγωνισμός, προσθέτοντας: «Όμως, οι  διαδικασίες αυτές γίνονται από διοικήσεις που μπορούν να τις οργανώνουν, έστω στοιχειωδώς. Μετά από έξι χρόνια η διοίκηση Μπουτάρη δεν έχει μάθει τα βασικά. Θέλετε άλλα δέκα χρόνια να μάθετε; Ήμαρτον»!

Ο κ. Καλαφάτης στάθηκε στην ευθύνη της διοίκησης του δήμου για το τελικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας, τόσο στην αρχή της συζήτησης ότι τον απολογισμό θα έπρεπε να τον κάνει η διοίκηση κι όχι μια υπάλληλος του δήμου, όσο και στη συνέχεια λέγοντας ότι δεν είναι το θέμα το σχέδιο του σκηνογράφου που ανέλαβε τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό.

«Όλη αυτή η κριτική την οποία είχαμε ασκήσει, για την ικανότητα της διοίκησης να οργανώνει σωστά και έγκαιρα, επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.