Skip to main content

Καλαφάτης: O Δήμος δεν βρήκε λόγια για να τιμήσει τη Γενοκτονία

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» με γραπτή του δήλωση, καυτηρίασε τη στάση της διοίκησης του δήμου απέναντι στη μνήμη της Γενοκτονίας

Τη στάση που κράτησε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την αντιμετώπιση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού καυτηρίασε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» αναφέρει:

«Υπάρχει μία ωραία ελληνική παροιμία που λέει "εκεί που μας  χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι". Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της στάσης της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο θέμα των τιμητικών εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η διοίκηση, δεν κατάφερε, από τις 19 Μαΐου, να εκδώσει μία ανακοίνωση, να εκφέρει μία δήλωση, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Για να τιμήσει τη μνήμη 353.000 θυμάτων.

Βέβαια, με την ανακοίνωση που εξέδωσε, με τον παραπλανητικό τίτλο "Ανακοίνωση της Διοίκησης για την Ποντιακή Γενοκτονία", βρήκε λόγια για να μας κατηγορήσει για λαϊκισμό. Δεν αξίζει να συζητάμε γι αυτό το θέμα. Όπως δεν αξίζει να συζητάμε για την αστεία δικαιολογία που εφηύρε, ότι οι Πόντιοι πραγματοποιούν δύο εκδηλώσεις.

Κανείς δε ζήτησε από τη διοίκηση –και ούτε κι εμείς το κάναμε- να μπούμε σε ζητήματα εσωτερικά, που αφορούν τους διοργανωτές. Το ζητούμενο είναι ότι οι «Εντάξει» και ο επικεφαλής μας βρέθηκε την ημέρα των εκδηλώσεων στο χώρο εκείνο, αλλά, κυρίως, ότι δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση, από το δήμο Θεσσαλονίκης, που να τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας.

Για ποιο λόγο δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση για ένα ζήτημα που αφορά την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τον άδικο χαμό 353.000 αδελφών μας; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ωραία, προοδευτική παράταξη η «Πρωτοβουλία»! Ούτε λέξη, από τη διοίκηση μιας πόλης, που είναι η πρωτεύουσα της προσφυγιάς, για ένα ζήτημα το οποία, εκτός από εθνικό, ιστορικό και κοινωνικό, εκτός των άλλων αφορά μια μαζική καταστροφή που κινείται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».