Skip to main content

Καλαφάτης: Να στηριχθούν οι άνεργοι του Αγγελιοφόρου

Πρέπει να υπάρξει μέριμνα και έντονο ενδιαφέρον και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τόνισε ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Εντάξει».

Την πλήρη συμπαράστασή τους στο δράμα των εργαζόμενων στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο με την αναστολή έκδοσης του εντύπου, εξέφρασαν ο επικεφαλής, Σταύρος Καλαφάτης και οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο κ. Καλαφάτης πρότεινε να σταλεί, με την ευκαιρία, «ένα  μήνυμα στην κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει μέριμνα και έντονο ενδιαφέρον και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Να χτυπήσουμε το  καμπανάκι για να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν και  εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από αυτόν τον τομέα, οι οποίοι, ή είναι  άνεργοι, ή κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Να γίνει το δράμα των  εργαζόμενων του Αγγελιοφόρου ο πολιορκητικός κριός που να μας οδηγήσει  σε μια σειρά από δράσεις κατά της ανεργίας», τόνισε.

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως «110 άνθρωποι ωθήθηκαν στην ανεργία με  βίαιο τρόπο» και τόνισε πως με την αναστολή έκδοσης του Αγγελιοφόρου  «πλήττεται η ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα» και υποστήριξε την έκδοση  ψηφίσματος υπέρ των εργαζομένων, αλλά και όποια άλλη δράση αποφασιστεί.

Με την ευκαιρία, επίσης, της συζήτησης που έγινε στο δημοτικό  συμβούλιο για το θέμα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, που  εξαιρέθηκε, την ύστατη στιγμή, από το νομοσχέδιο – Παππά, για την  αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο επικεφαλής της παράταξης  «Εντάξει» υπογράμμισε: «Η αρχική βούληση της κυβέρνησης ήταν να μην  υπάρχει αυτή η φωνή, της ΔΕΠΘΕ, αλλά και των άλλων δημοτικών σταθμών,  είτε από άγνοια είτε από ιδεοληψία. Τελικά, το κανάλι γλίτωσε  ελάχιστες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου».