Skip to main content

Καλαφάτης: Να μπει τέλος στην παραβατικότητα στο campus του ΑΠΘ

Ο κ. Καλαφάτης κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζονται στο δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσουν την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ

Την έλλειψη ασφάλειας στους χώρους του campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επισήμανε, στην τοποθέτησή του, σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Οι “Εντάξει” είμαστε κατά της βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Με κάθε δύναμη και κάθε τρόπο, πολεμάμε γι αυτό. Πρόσφατα κατέθεσα ερώτηση, στη Βουλή, για την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας. Ζητώ να ενισχυθεί έμπρακτα η προσπάθεια των πανεπιστημιακών αρχών, για εφαρμογή δραστικών μέτρων φύλαξης και πρόληψης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας εντός του ΑΠΘ. Είχαμε δύο θανάτους, από υπερβολική χρήση ουσιών, στους χώρους του ΑΠΘ μέσα σε διάστημα ενός μηνός -ενώ είναι νωπές οι μνήμες από την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης που σόκαρε την κοινή γνώμη τον περασμένο Οκτώβριο», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν ιδεολογικά προσχήματα ικανά να δικαιολογήσουν την κυβερνητική ανοχή, έναντι της μετατροπής τη πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ σε γκέτο διακίνησης ναρκωτικών και σε επικίνδυνη ζώνη για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζονται στο δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσουν την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ, αλλά και την επίθεση στο πολιτικό του γραφείο, που έγινε στις 16 Μαΐου –και για την οποία δεν υπήρξε κάποια αντίδραση.

«Πρέπει, επιτέλους, να μπει τέλος στην ανοχή που επιδεικνύουν κάποιοι στην ανομία και την παραβατικότητα την οποία αναπτύσσουν “οργανωμένες συλλογικότητες”», κατέληξε.