Skip to main content

Καλαφάτης: Να κάνουν οικογενειακό συμβούλιο Μπουτάρης - Τζιτζικώστας

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να κάνει οικογενειακό συμβούλιο με τον περιφερειάρχη και να τα βρούν για έργα και χρηματοδότηση.

Διμέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο Σταύρος Καλαφάτης.

Μιλώντας με δημοσιογράφος ο κ. Καλαφάτης δήλωσε ότι «Τσίπρας και Μπουτάρης είναι από το ίδιο καλούπι», εξηγώντας ότι πρόκειται για το καλούπι του λαϊκισμού με το εντυπωσιακό αμπαλάζ και χωρίς περιεχόμενο. «Τους συνδέει ένας λαϊκισμός, άλλες φορές λούμπεν, άλλες φορές ελίτ, με εντυπωσιακό αμπαλάζ και με πολλές φορές άδειο περιεχόμενο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης, υποστηρίζοντας πως οι δύο άντρες δεν έχουν βελτιώσει σε τίποτα το επίπεδο ζωής των πολιτών - δημοτών.

Συνεχίζοντας την σκληρή κριτική του τόνισε ότι «ο δήμαρχος που είναι ΠΑΣΟΚ – όπως έχει δηλώσει-  δείχνει μία έντονη διάθεση σύνδεσης με την κυβέρνηση». «Τείνει χείρα φιλίας σε αυτό το μόρφωμα (ΣΥΡΙΖΑ), καλώντας τον Αλέξη Χαρίτση και την ίδια τη στιγμή βρίζει τον άλλο εταίρο της κυβέρνησης, τον Πάνο Καμμένο», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει».

Αναφερόμενος στο Στρατηγικό Σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης 2030, ο κ. Καλαφάτης σχολίασε σκωπτικά: «Τι 30, τι 40, τι 50. Καλύτερα να κάτσω να δω την ταινία». Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, «η δημοτική αρχή μιλά για το 2030 γιατί δεν έχει τίποτα να πει για το 2017. Η διοίκηση δεν μπορεί να σώσει την πόλη από μία κακοκαιρία και που δεν μπορούν να κάνουν έναν στολισμό της πόλης».

Κάλεσε τον Γιάννη Μπουτάρη να κάνει ένα οικογενειακό συμβούλιο με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και να τα βρουν αναφορικά με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. «Να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και αν θέλουν να είμαι και εγώ. Δεν μπορεί να μην υπάρχει συνεργασία για να γίνουν πέντε έργα. Εμείς δεν μπαίνουν στα αίτια της διαμάχης τους, αλλά όπως φαίνεται ο δήμαρχος αδυνατεί να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο που έχει και συγγενικές σχέσεις. Να συνεργαστούν για το καλό της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, κατά τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, μιλώντας για συμπτώματα Βενεζουελοποίησης της Ελλάδας και φτωχοποίησης του λαού. Αναφέρθηκε στο ζήτημα του Ποσειδωνίου, θέμα το οποίο ανέδειξε η Voria.gr, κάνοντας λόγο για ένα παρατημένο έργο, το οποίο επηρεάζει χιλιάδες αθλητές και συμπολίτες μας. Όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης ήδη έχει καταθέσει δύο ερωτήσεις για το Ποσειδώνιο, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, πως σε περίπτωση που δεν λάβει απαντήσεις θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση.  

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα είναι υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης το 2019 επανέλαβε ότι «ελάχιστοι είναι οι πολίτες που ενδιαφέρονται» για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή μάχης ώστε να υπάρξει αλλαγή.

Για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στη νέα παραλία ανέφερε πως αρχικά θέλει να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για το θέμα. Ζήτησε πάντως «ο δημόσιος χώρος να μείνει ανοιχτός και να μην υπάρξει θόλωμα της εικόνας της παραλίας». Εξέφρασε παράλληλα τις επιφυλάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας για το στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε πως «το ζήτημα των εκλογών είναι πάγιο αίτημα πάνω στο τραπέζι», ενώ σχολιάζοντας τα περί της αξιολόγησης εξέφρασε την ανησυχία του, προαναγγέλλοντας βαριά μέτρα για τους πολίτες.