Skip to main content

Καλαφάτης: Κανένα σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Δικαιώνομαι όταν λέω ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων των αστικών συγκοινωνιών, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Δικαιωμένος δήλωσε, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, μετά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζη στην πόλη και τη συνάντησή του με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος, για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών.

«Ελπίζω να μη γίνει κανένας κρατικός οργανισμός, εφεύρεση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα πολλαπλασιάσει τις κρατικές αμοιβές. Ελπίζω να μη δω κανέναν οργανισμό με 80-90 άτομα, με νέα αυξημένη μισθοδοσία που θα πληρώσουμε όλοι, ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχουν δημόσιες διαδικασίες και συγκεκριμένες νόρμες κι ευρωπαϊκές πρακτικές για να λυθούν αυτά τα θέματα», τόνισε χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε: «Δικαιώνομαι όταν λέω ότι δεν υπάρχει, ουσιαστικά, κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Μετά από τους μήνες που πέρασαν, τώρα και οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στη συζήτηση με τον υπουργό, συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν οικονομικές μελέτες, δεν έγινε ξεκάθαρο από πού θα γίνει η χρηματοδότηση των νέων φορέων και πώς -εφόσον μπουν στο νεφελώδες σχήμα οι δήμοι- θα το ενισχύσουν».