Skip to main content

Καλαφάτης: Η «συγγνώμη» Μπουτάρη προϋπόθεση για τη διαπαραταξιακή

Δύο προϋποθέσεις θέτει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για ψήφισμα για το Σκοπιανό.

Τη συμφωνία του στην πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με αντικείμενο να συνταχθεί –με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία- πρόταση ψηφίσματος σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εκφράζει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

Θέτει, ωστόσο, δύο πολύ βασικές, όπως λέει, προϋποθέσεις:

1. Να ζητήσει συγνώμη ο Δήμαρχος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”, από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, τους οποίους πρόσβαλε αποκαλώντας την ΠΓΔΜ “Μακεδονία”.

2. Να ζητήσει συγνώμη η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ανοικτή Πόλη” για το χαρακτηρισμό “εθνικιστές”, που απηύθυνε προς τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Παράταξης “Εντάξει”.

«Θυμίζω, τέλος, ότι βάση για συζήτηση υπάρχει: Το κατατεθέν, εδώ και πάνω από έναν μήνα, σχέδιο ψηφίσματος της Δημοτικής μας Παράταξης των “Εντάξει”», καταλήγει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης.