Skip to main content

Καλαφάτης: Η κυβέρνηση ακόμη ψάχνεται για τον ΟΑΣΘ

«Θα λειτουργήσει ο νέος φορέας ως δημόσιος ή θα πάμε σε ανοικτές διεθνείς διαδικασίες με ιδιώτες;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Την άποψη ότι κυβέρνηση «ακόμη ψάχνεται» για το θέμα του ΟΑΣΘ, διατύπωσε, σήμερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Πρακτορείο FM 104,9», ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει απαντήσει, ακόμη, στην ερώτησή μου, που έθεσα και στη Βουλή, σε κάθε τόνο, αν μετά την εκκαθάριση ο νέος ΟΑΣΘ θα παραμείνει κρατικός, ή αν θα προχωρήσουμε σε ανοικτές διεθνείς διαδικασίες με ιδιώτες, όπως επιτάσσει η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το 2019. Ούτε αν, με την κρατικοποίησή του, ο νέος φορέας ενταχθεί στο υπερταμείο, μαζί με τις υπόλοιπες, εν δυνάμει, ιδιωτικοποιούμενες εταιρίες. Δεν ξέρει, αυτήν τη στιγμή, ο πολίτης της Θεσσαλονίκης, αν θα έχει έναν κρατικό οργανισμό αστικών συγκοινωνιών, ή ιδιωτικές συγκοινωνίες που θα του... έρθουν με έμμεσο τρόπο», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Επανέλαβε, ακόμη, ότι για τον ίδιο «είναι εκ των ων ουκ άνευ ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΟΑΣΘ. Δεν παρέλειψα, σε όλες τις τοποθετήσεις και ανακοινώσεις μου, να αναφέρω την ανάγκη για περισσότερη λογοδοσία, μεγαλύτερη διαφάενεια και εξορθολογισμό της λειτουργίας του Οργανισμού. Όμως υπάρχουν ερωτηματικά. Ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει, ακόμη, τι θα γίνει με τις αστικές συγκοινωνίες μετά από ενάμιση χρόνο. Θα λειτουργήσει ο νέος φορέας ως δημόσιος ή θα πάμε σε ανοικτές διεθνείς διαδικασίες με ιδιώτες;».

Στην ίδια συνέντευξη, αλλά και σε συνέντευξή του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «247», ερωτώμενος για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα και το τι σημαίνει αυτό για την κυβέρνηση, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: «Θα ήθελα να δω έμπρακτα ποια είναι τα βήματα που γίνονται για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που είναι η σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικονομίας. Εκεί που έπρεπε να πέσει όλο το βάρος, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάνει τίποτα. Ούτε για τις επιχειρήσεις, ούτε για τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές -ανθρώπους που μετά από 20 και 25 χρόνια δουλειάς αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. Αντιθέτως, αν δει κάποιος την πραγματικότητα, θα τρομάξει!».