Skip to main content

Καλαφάτης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια δύναμη σαν τη Νέα Δημοκρατία

Η φετινή Ημέρα της Ευρώπης βρίσκει την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία θωράκισης της πορείας της, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η Ελλάδα χρειάζεται μία πολιτική δύναμη που πιστεύει σε μια Ευρώπη συνεργασίας και αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία, είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του σχετικά με το σημερινό εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

«Η φετινή Ημέρα της Ευρώπης βρίσκει την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία θωράκισης της πορείας της και αντιμετώπισης πολύπλευρων προκλήσεων», είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι «κύριο στόχο της αποτελεί η ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την εξέλιξη αυτή, στην οποία πρωταγωνιστούν οι φιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης, η Ελλάδα και οι Έλληνες μόνο ωφέλεια μπορούμε να έχουμε, αρκεί να συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

«Για να συμβεί αυτό όμως, η Ελλάδα χρειάζεται μία πολιτική δύναμη που πιστεύει σε μια Ευρώπη συνεργασίας και κοινής προοπτικής, που μπορεί να στηρίζει τα μέλη της σε δύσκολες συγκυρίες», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και κατέληξε: 

«Αυτή η δύναμη στην Ελλάδα είναι η Νέα Δημοκρατία, που έχει ως εθνική στρατηγική επιλογή την ισχυρή παρουσία της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης».