Skip to main content

Καλαφάτης για ΟΑΣΘ:Κύριο μέλημα της κυβέρνησης η πολιτική αντιπαράθεση

Ο βουλευτής τόνισε ότι οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης είναι «στοίχημα της Αριστεράς» και όχι στοίχημα για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Κριτική άσκησε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης στην κυβέρνηση μετά τον ορισμό των νέων διοικήσεων στους φορείς Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης,

«Είναι φανερό –και από τις δηλώσεις των αρμόδιων εκπροσώπων της κυβέρνησης - ότι κύριο μέλημα τους δεν είναι η εύρυθμη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, ούτε η ανασυγκρότησή τους για καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Είναι, όπως ξεκάθαρα τονίστηκε από την κυβερνητική πλευρά, μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Πληροφορούμαστε επισήμως, ότι οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης είναι τελικά ένα «στοίχημα της Αριστεράς». Όχι ένα στοίχημα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Θεσσαλονικέων» τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Κατά τον ίδιο, «αυτό που χρειαζόταν ο ΟΑΣΘ ήταν εξορθολογισμός στη λειτουργία του, περισσότερη διαφάνεια στα οικονομικά του, ενισχυμένη λογοδοσία προς το κράτος και τους πολίτες, καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες».

«Γι` αυτό και απαιτούνταν μια ηγεσία, που να συνδυάζει, τεχνοκρατική επάρκεια και καλή γνώση του χάρτη Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση με τις επιλογές της γίνεται ολοένα και πιο αποκαλυπτική και η πραγματικότητα για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη όλο και πιο καταθλιπτική» επισημαίνει.