Skip to main content

Καλαφάτης για Χριστούγεννα: Χρηματοδότηση από προϋπολογισμό ή χορηγία;

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε 10 ερωτήματα για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης.

Δέκα ερωτήματα για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Σταύρος Καλαφάτης.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, έκανε λόγο για «θολό τοπίο», αναφορικά με το ζήτημα το οποίο, όπως είπε, δεν πρέπει να ταλαιπωρεί το δημοτικό συμβούλιο και την πόλη. Ο κ. Καλαφάτης απηύθυνε ερώτημα προς τη δημοτική αρχή, πόσο θα κοστίσει συνολικά το σκηνικό που παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Απόστολο Βέτα.

«Ακούγονται από 300.000 έως 700.000 ευρώ. Θέλουμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Από πού θα χρηματοδοτηθεί; Από τον προϋπολογισμό ή θα πάμε σε ιδιώτες, σε χορηγούς; Ό,τι και να γίνει πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος χαρακτήρισε εντυπωσιακές τις ιδέες και προτάσεις του κ. Βέτα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» διερωτήθηκε παράλληλα εάν έχουν γίνει επαφές με τα Επιμελητήρια και άλλους παραγωγικούς φορείς για το εάν θα συμμετάσχουν στο κόστος του εορταστικού διάκοσμου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ρώτησε παράλληλα τους αρμόδιους αντιδημάρχους αν θα χρησιμοποιηθεί ο παλιός διάκοσμος καθώς και εάν βρέθηκε και σε τι κατάσταση είναι. «Ελπίζω να μη γιορτάσουμε μόνο στο κέντρο της πόλης» τόνισε ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος διερωτήθηκε τι θα γίνει για τις υπόλοιπες περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης. «Πόσο έχουν προχωρήσει οι επαφές για την Τούμπα με τον ΕΣΘ, μήπως πετάξαμε το μπαλάκι στον Σύλλογο;», διερωτήθηκε ο κ. Καλαφάτης.