Skip to main content

Καλαφάτης: Ευγνωμοσύνη, σεβασμός και εκτίμηση προς τους δωρητές

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» εξήρε με γραπτή του δήλωση την προσφορά των δωρητών στην ανοικοδόμηση της Νέας Ελλάδας

Την μεγάλη προσφορά των δωρητών εξήρε με γραπτή του δήλωση, o Σταύρος Καλαφάτης αναφορικά με την τιμητική διάκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης προς τον Τζορτζ Μπίσελ, για την προσφορά του στην εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει»:

«Με την ευκαιρία της τιμητικής διάκρισης στον κ. Τζορτζ Μπίσελ, θα  ήθελα να υπογραμμίσω τη μεγάλη προσφορά των δωρητών στην ανοικοδόμηση της Νέας Ελλάδας. Ο ρόλος τους ήταν ιδιαίτερα σημαντικός. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν δεν υπήρχαν άνθρωποι σαν τον κ. Μπίσελ η ελληνική πραγματικότητα θα ήταν πολύ διαφορετική.

Είναι γνωστή η προσφορά ευεργετών και δωρητών -κυρίως στο χώρο των γραμμάτων και όχι μονάχα. Μάλιστα, ως απόφοιτος του συγκεκριμένου Σχολείου, έχω προσωπική εμπειρία για την ευρύτητα και το φιλελεύθερο πνεύμα που διέπει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ένα σχολείο που ήταν και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρο στην εκπαίδευση.

Θα ήθελα να βρίσκομαι, σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την εκδήλωση αυτή. Βρίσκομαι, όμως, στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, για  την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, ζήτημα ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία ανθρώπων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και προκοπή.

Ευχαριστούμε όλους και όλες για την παρουσία σας και εκφράζουμε το σεβασμό, την ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση για την προσφορά αυτού του μοναδικού ανθρώπου».