Skip to main content

Καλαφάτης: Εκκωφαντική σιωπή Μπουτάρη για τη Γενοκοτονία των Ποντίων

Επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, για τη στάση του στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων

της Κάτιας Γερακαρίτου

Επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζοντος αντιπολίτευσης στο δήμο Σταύρος Καλαφάτης, τόσο για το θέμα των εκδηλώσεων της Γενοκτονίας των Ποντίων όσο και για τις εκδηλώσεις του φετινού Thessaloniki  Pride.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για εκκωφαντική απουσία και αφωνία από τις αυριανές εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων. «353.000 ψυχές αδερφών μας χάθηκαν, όταν οι Νεότουρκοι έδειξαν το πιο φρικαλέο τους πρόσωπο. Στην πιο σημαντική ημέρα ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι απών, υπάρχει εκκοφαντική απουσία, αφωνία σε αυτό το ζήτημα. Το θεωρούμε απαράδεκτο αυτό για τον δήμο. Όπως πολύ καλά κάνουμε και τιμούμε άλλες ιστορικές μέρες μνήμης, να κάνουμε και αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης. Προχώρησε σε τέσσερις προτάσεις μεταξύ των οποίων η παρουσίαση κάθε χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο βίντεο για τη Γενοκτονία καθώς και ουσιαστική συνεργασία με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων. Κάλεσε επίσης το δημοτικό συμβούλιο να παραστεί στις αυριανές εκδηλώσεις.

Ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε την πρόταση του να δημιουργηθεί Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού είτε στο Παλιό Κυβερνείο(Παλατάκι), στην Αρετσού, είτε στο παραδοσιακό κτίριο της Αναγεννήσεως –που ανήκει στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις για το φετινό Thessaloniki pride, ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον δήμο ότι στοχοποιεί τους συμμετέχοντες. «Νιώθω ότι αυτοί οι άνθρωποι με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει ο δήμος, στοχοποιούνται. Τι διαφορετικό έχουν αυτοί οι άνθρωποι, εμείς λέμε είμαστε όλοι ίδιοι» διερωτήθηκε.

Όπως είπε ο επικεφαλής της παράταξης Εντάξει, «είχαμε κάνει και πρόταση κάθε χρόνο να διοργανώνει ο δήμος συνέδριο κατά της ομοφοβίας, αντί να υποστηρίζουμε τέτοιες παρελάσεις».

Σχετικά με το θέμα των αποθεματικών ο κ. Καλαφάτης κάλεσε τη δημοτική αρχή να απαντήσει «πότε, ποιο ποσό και σε ποια αρχή έχει καταθέσει ο δήμαρχος θεσσαλονίκης, τα ποσά που πήρε απόφαση το δημοτικό συμβούλιο». «Δύο μέρες προτού συνέλθει το συλλογικό του όργανο, η ΚΕΔΕ, το οποίο κατηγορήθηκε ως κομματοκρατούμενο από τον ανεξάρτητο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρη που έσπευσε πρώτος από όλους να παίξει τον πρώτο καλό μαθητή ήταν αυτός στην τάξη, μαζί με την κ.Δούρου» σημείωσε.