Skip to main content

Καλαφάτης: Δεν μπαγιατεύει το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Είναι ύψιστης προτεραιότητας να βγούμε και να διατρανώσουμε, με μια φωνή, την άποψη που έχουμε για τη Γενοκτονία, τόνισε ο Στ.Καλαφάτης.

Το ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν μπαγιατεύει, υπογράμμισε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της παράταξης  «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης, υπογράμμισε πως, σε αντίθεση με τα τέσσερα παλαιότερα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου (όταν το τελευταίο εγκρίθηκε πριν τεσσεράμισι χρόνια) η παράταξη των «Εντάξει», που ζήτησε αρχικά ειδική συνεδρίαση και στη συνέχεια προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ζητά κάτι εντελώς  διαφορετικό και πρόσθεσε:

«Σεβόμενοι τις τραγικές εξελίξεις στη Γαλλία -κι ενώ έχουμε έτοιμο το ψήφισμα, το οποίο επρόκειτο να προτείνουμε- αποφασίσαμε, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, να μην το θέσουμε σε συζήτηση».

Κι ο κ. Καλαφάτης κατέληξε: «Ενημερώνουμε τον δήμαρχο, ότι το θέμα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν είναι μπαγιάτικο. Για μας είναι ύψιστης προτεραιότητας να βγούμε, οι παρατάξεις, ενωμένες και να διατρανώσουμε, με μια φωνή, την άποψη που έχουμε για τη Γενοκτονία αυτή. Και δε θα είναι ποτέ για μας μπαγιάτικο ένα τέτοιο θέμα. Θέλω να πιστεύω ούτε για σας».