Skip to main content

Καλαφάτης: Ασφυκτικός έλεγχος σε θέματα διαφάνειας και ασφάλειας

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον δήμο να δώσει σημασία στην πολιτική της σε θέματα υποδομών

Να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην γενική πολιτική της σε θέματα  υποδομών, ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής  των «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή το ατύχημα με ηλικιωμένη στον νεόδμητο πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Τόνισε ότι η παράταξή του θα είναι παρούσα, «ανταποκρινόμενη στο  καθήκον να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο και σε θέματα διαφάνειας και σε  θέματα διαχείρισης και σε θέματα ασφάλειας του πολίτη». Ζήτησε «με το  ενδιαφέρον με το οποίο έχει αγκαλιάσει η διοίκηση την Αγορά του  πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας, να το δούμε και σε άλλες περιοχές. Θα  ήθελα να δω το ίδιο ενδιαφέρον και για τις άλλες αγορές, όπως της  αγοράς που βρίσκεται πέριξ της μελλοντικής στάσης του σταθμού  Βενιζέλου του Μετρό», είπε.

Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα υπογράμμισε πως πρέπει, η  διοίκηση, «να χει στέρεες προτάσεις –κι όχι να προχωρά σε ανακοινώσεις  πυροτεχνικού χαρακτήρα». Απέδωσε, στον δήμαρχο, ευκολία στο να ρίχνει  ιδέες που «όταν πάμε να τις εφαρμόσουμε δεν εφαρμόζονται. Όπως η  δημιουργία χώρων παραμονής σε στρατόπεδα, που δεν ανήκουν –καν- στο  δήμο Θεσσαλονίκης».

Χαρακτήρισε τους επτά μήνες που πέρασαν «καταστροφικούς», αναρωτήθηκε  «ποιο είναι το κοινό σημείο της παράταιρης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» κι  ευχήθηκε «να γίνουν οι εκλογές σε ήρεμο κλίμα».

Καλωσόρισμα του Κ.Ζέρβα στη Νέα Δημοκρατία

Τέλος, καλωσόρισε «στην πολιτική οικογένεια της ΝΔ ένα πρώτης γραμμής  στέλεχος της Πρωτοβουλίας Μπουτάρη», τον Κ. Ζέρβα, για τον οποίο είπε  ότι «επισήμως εγκαταλείπει την Κεντροαριστερά και υιοθετεί τις αρχές  της Κεντροδεξιάς» και επισήμανε το «παράδοξο», από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος «να εύχεται στον κ. Τσίπρα να συνεχίσει το έργο του. Να  συνεχίσει, δηλαδή, τα capital controls; Την ίδια στάση στο  μεταναστευτικό; Στην ανεργία που, συνεχώς, ανεβαίνει; Στις  επιχειρήσεις που κλείνουν; Αυτά να συνεχίσει», αναρωτήθηκε;