Skip to main content

Καλαφάτης: Απαράδεκτη η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών

Ο επικεφαλής των Εντάξει χαρακτήρισε «θέμα που συντάραξε συθέμελα την ελληνική κοινωνία» τα όσα έγιναν στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες

Την πρόταση να διαμορφώσει κοινή άποψη το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές, εξέφρασε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε «θέμα που συντάραξε συθέμελα την ελληνική κοινωνία» τα όσα έγιναν στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανάλογα περιστατικά πάντα συνέβαιναν στα σύνορα και πάντα επιλύονταν γρήγορα και με καλή διάθεση και από τις δύο χώρες», τόνισε.

«Δυστυχώς, η υπόθεση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έμπρακτη απόδειξη πως η Τουρκία ενισχύει την ένταση στη σχέση με την Ελλάδα.
Η ενιαία εθνική στάση στο θέμα είναι επιταγή – κι όχι απλή αναγκαιότητα. Η άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών μας, πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για την Ελληνική κυβέρνηση. Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τις Διεθνείς Συνθήκες αλλά και την επιθυμία της για ευρωπαϊκή πορεία. Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, οι οποίες να στηρίζονται όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και στους άγραφους κανόνες αμοιβαίου σεβασμού», σημείωσε.