Skip to main content

Βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία: Ζωντανοί βρέθηκαν οι δύο αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες για άλλους τρεις -Εκκενώθηκε Γηροκομείο και Κέντρο Υγείας (vid)

Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel - Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στην Ελλάδα

Ζωντανό βρέθηκε αργά το βράδυ από πυροσβέστες το ζευγάρι των Αυστριακών στο Πήλιο, που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της  κακοκαιρίας Daniel, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για άλλα τρία άτομα που αγνοούνται.Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, στην περιοχή της Μαγνησίας ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ συνολικά τρία άτομα αγνοούνται.

Διαβάστε: Κικίλιας για κακοκαιρία «Daniel»: Νέα έξαρση το πρωί της Τετάρτης - Χρειάζεται προσοχή, σταματήστε τις μετακινήσεις

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας αγνοείται από το μεσημέρι στον Βόλο όταν το όχημά του παρασύρθηκε από ρέμα που είχε υπερχειλίσει από τον τεράστιο όγκο του νερού, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακόμα τέσσερις αγνοούνται από το Νότιο Πήλιο, όπου καταγράφηκε έντονη βροχόπτωση και πλημμυρικά φαινόμενα. 

Οι επιπτώσεις της ακραίας κακοκαιρίας Daniel που πλήττει σκληρά την Μαγνησία και ειδικότερα την περιοχή του Πηλίου είχε τις πρώτες της επιπτώσεις και σε δομές της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Daniel»: Εγκλωβισμένοι πολίτες στα ΚΤΕΛ του Βόλου (vid)

Το Γηροκομείο του Βόλου στην βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατέρρευσε ο τοίχος της παλιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα, είναι το ρέμα που έχει προκαλέσει με την υπερχείλιση, εξαιτίας των ιστορικών όγκων βροχής πάμπολα προβλήματα στην πόλη του Βόλου.

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.

Την ίδια ώρα εκκένωση διατάχθηκε από την Πολιτική Προστασία και στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο. Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Προσβεστικής για την παροχή βοήθειας.

Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Πριν λίγο νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Δραματική έκκληση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής για Βόλο: Μην διασχίζετε πλημμυρισμένους δρόμους

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στη χώρα - Στα 754 χιλιοστά στη Ζαγορά Πηλίου

Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, με τα ημερήσια ύψης βροχής στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Μαγνησία και στα παράλια της Λάρισας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές. Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:30 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 χιλιοστά, με το meteo.gr να αναφέρει- για λόγους σύγκρισης- ότι στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Ελληνικού, ΕΜΥ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 χιλιοστά σε έναν χρόνο!

Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέβριο 2020.

Στον χάρτη και στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:30, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται.

Πατέρας δύο παιδιών ο 51χρονος κτηνοτρόφος που καταπλακώθηκε από τοιχίο στον Βόλο

Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του κτηνοτρόφου που έχασε τη ζωή του στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως μετέδωσε το thenewspaper.gr, ο νεκρός είναι ένας άντρας 51 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κτηνοτρόφος πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. Όμως, καταπλακώθηκε από τοιχίο που υποχώρησε δίπλα στο σπίτι του, από τα ορμητικά νερά, κι ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να προσεγγίσει τα ζώα του με το όχημά του.