Skip to main content

Καϊτεζίδης για ΕΥΑΘ: Λύστε το πρόβλημα αλλιώς θα παρέμβει εισαγγελέας

Ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη επισήμανε ότι, μετά από πέντε ημέρες χωρίς νερό, ασθενείς, ηλικιωμένοι, νοσοκομεία και νοικοκυριά δεν αντέχουν άλλο.

Ενδεχόμενο εισαγγελικής και δικαστικής παρέμβασης εναντίον της διοίκησης της ΕΥΑΘ έθεσε ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο κ. Καϊτεζίδης σημείωσε, με ανακοίνωσή του: «Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ας καταλάβουν το δράμα που ζει η πόλη και να λύσουν το πρόβλημα τώρα, γιατί διαφορετικά είναι αναπόφευκτη η εισαγγελική και η δικαστική παρέμβαση» και κάλεσε τους υπευθύνους της ΕΥΑΘ να τηρήσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους επισημαίνοντας ότι μετά από 5 μέρες χωρίς νερό οι ασθενείς στις περιοχές του δήμου, οι ηλικιωμένοι, τα νοσοκομεία αλλά και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μία ώρα παραπάνω.

Εξάλλου, βγαίνοντας από την έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, μίλησε για τραγικές ευθύνες και ανεπάρκεια της διοίκησης της ΕΥΑΘ, η οποία από την αρχή του εφιάλτη της λειψυδρίας της πόλης, ούτε τη σοβαρότητα του προβλήματος κατανόησε έγκαιρα, αλλά ούτε είχε ετοιμότητα να το διαχειριστεί.

Ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη επισήμανε πως  οι ευθύνες αυτές για τον εφιάλτη που ζει η πόλη, με ομόφωνη απόφαση των δημάρχων, θα αναζητηθούν την επόμενη μέρα, γιατί αυτό που σήμερα είναι σημαντικό είναι να φτάσει το νερό στις βρύσες των νοικοκυριών και συμπλήρωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος γιατί αναγνωρίστηκαν όλες οι θέσεις του δήμου και περιμένει την εξυπηρέτηση από τις 5 μ.μ. σήμερα των περιοχών της Πυλαίας και του Πανοράματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καϊτεζίδης απέσπασε την έγγραφη δέσμευση της ΕΥΑΘ που αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα υδροτροφοδοσίας των περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης και δεσμεύεται:

- Να διακόψει από τις 5 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου και για 24 συνεχόμενες ώρες την υδροτροφοδοσία των περιοχών που μέχρι σήμερα είχαν περιοδικά νερό (κυρίως δυτικά της πόλης) και να εξυπηρετήσει τις περιοχές της Πυλαίας, του Πανοράματος, της Τούμπας, της Καλαμαριάς κλπ. που μέχρι σήμερα είχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

- Να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες το πρόβλημα με τη θολότητα του νερού από την Αραβησσό, ώστε να ομαλοποιήσει πλήρως την υδροτροφοδοσία σε όλες τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.