Skip to main content

Και θέμα απολύσεων από το δημόσιο θέτει η τρόικα!

Ίσως να είναι η «μητέρα όλων των μαχών». Κι από την έκβαση της θα κριθεί συνολικά ο πόλεμος για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας.
Ίσως να είναι η «μητέρα όλων των μαχών». Κι από την έκβαση της θα κριθεί συνολικά ο πόλεμος για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας. Οι πληροφορίες επιμένουν - παρά τις διαψεύσεις που γίνονται επισήμως - ότι στην τελευταία επίσκεψη της τρόικας στη χώρα μας τέθηκε και θέμα απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Πρόκειται για μια απαίτηση που τέθηκε σε πρώτη φάση με διερευνητικό χαρακτήρα περισσότερο, αλλά που όμως θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα επανέλθει με πιο επίσημο χαρακτήρα στους μήνες που έρχοντια. Και πάντως πριν από το τέλος του έτους. Η κυβέρνηση απάντησε ότι αντί των απολύσεων γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με τη μέθοδο των μετατάξεων. Να φύγουν δηλαδή υπάλληλοι από κορεσμένες υπηρεσίες και να πάνε εκεί όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν ανάγκες. Το κακό είναι ότι στην πρώτη του φάση, το project, που επιχειρήθηκε να γίνει εθελοντικά, απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς. Οπότε, τώρα θα πάρει περισσότερο αναγκαστικό - υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Το θέμα ωστόσο είναι τι αντιστάσεις θα βρει, καθώς υπάρχει πάντοτε η απειλή της ΑΔΕΔΥ για παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από Σεπτέμβριο. Οι πληροφορίες της Voria.gr, όμως, αναφέρουν ότι σε αυτό το μέτωπο η κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει να βρει εναλλακτικές λύσεις, αλλά μάλλον θα πάει σε μετωπική. Κι ό,τι προκύψει...