Skip to main content

Καγιούλης: Αν ο κόσμος δεν με στηρίξει, αποχωρώ από τον Ηρακλή

«Ο Παπαθανασάκης θέλει να αποχωρήσει και είναι απογοητευμένος καθώς δεν υπήρξε άλλο ενδιαφέρον εκτός από το δικό μου», δήλωσε ο ομογενής μάνατζερ

Tις δύο προϋποθέσεις υπό τις οποίες ο ίδιος σκοπεύει να προχωρήσει στην αγορά της ΠΑΕ Ηρακλής αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», ο Νίκος Καγιούλης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομογενής μάνατζερ:

Για τις επαφές του με τον Παπαθανασάκη: «Βρισκόμαστε σε συνομιλίες και απανωτά ραντεβού και προχωρούμε στο να παραλάβω την ΠΑΕ. Θέλω να κάνω έναν οικονομικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσω τα ακριβή οικονομικά στοιχεία και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ο σκοπός είναι δεδηλωμένος. Θέλω να αγοράσω την ΠΑΕ».

Για την προ ημερών δήλωση Παπαθανασάκη πως παραχωρεί τις μετοχές της ΠΑΕ Ηρακλής έναντι ενός ευρώ: «Φυσικά και ισχύει. Όταν παίρνεις μια ΠΑΕ με χρέος 3-3,5 εκ. ευρώ αγορά δεν είναι; Δεν πρόκειται να δώσω χρήματα».

Για το αν είναι σίγουρος πως τα χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής είναι 3,5 εκ. ευρώ και όχι παραπάνω: «Γι’ αυτό μπαίνουν ορκωτοί λογιστές. Για να δούμε το ακριβές ποσό και να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν αμφισβητώ το ύψος του ποσού. Πρέπει, όμως, να γνωρίζω τι ισχύει. Πόσο είναι το χρέος και ποιοι έχουν να παίρνουν».

Για το πότε θα ξεκινήσει ο έλεγχος: «Σήμερα, το αργότερο αύριο ξεκινά. Ελπίζω να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Δεν μας παίρνει ο χρόνος. Το πολύ σε 2-3 μέρες πρέπει να τελειώσει».

Για το αν θα ολοκληρωθεί το deal σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το ύψος των οφειλών στα 3,5 εκ. ευρώ: «Μου έχει πει πως οι οφειλές είναι 3,5 εκ. ευρώ. Μένει να το δούμε και στην πράξη. Αν είναι όλα όπως μου τα έχει πει θα δώσουμε τα χέρια. Πρέπει πρώτα, όμως, να έχουμε όλα τα στοιχεία στο χέρι και μετά. Ας μην προτρέχουμε».

Για την καχυποψία του κόσμου: «Έκανα συναντήσεις και στη Θεσσαλονίκη, και με την Επιτροπή και με άλλους από την οικογένεια του Ηρακλή, και έδωσα απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν. Είμαι της γνώμης πως δεν είναι ενημερωμένοι για κάποια θέματα. Τους εξήγησα το σχέδιό μου για το πώς θα προχωρήσω την ομάδα στη Football League. Θέλω τη στήριξη και τη βοήθεια της οικογένειας του Ηρακλή, ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους της. Αν είναι να βγω στην κόντρα με την οικογένεια του Ηρακλή, ή αυτοί να τεθούν ενάντια σε αυτό που θέλω να κάνω, δεν θα προχωρήσω. Το συζητήσαμε εκτενώς το θέμα και το έθεσα εξαρχής. Θέλω τη στήριξη και την υποστήριξη, αν όχι όλων, της πλειοψηφίας για να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Για το αν θεωρεί πως θα έχει τη στήριξη του κόσμου: «Η πρώτη αίσθηση είναι θετική, αλλά δεν παύω να συνεχίζω τις συζητήσεις και τα ραντεβού, αφού θέλω την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή και αίσθηση».

Για την ανακοίνωση της «Αυτόνομης Θύρας 10»: «Την διάβασα την ανακοίνωση. Έδωσα στοιχεία και εξηγήσεις πάνω στα θέματα που αναφέρουν και μάλλον δεν τις ήξεραν».

Για αν το προτίθεται να σταθεί αρωγός σε κάποια άλλη λύση για την ΠΑΕ Ηρακλής: «Αν υπάρξει κάτι άλλο που νομίζει ο Ηρακλής ότι είναι καλύτερο σαν λύση, θα το στηρίξω κι αυτό. Έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή τους, αν χρειάζονται κάποια βοήθεια από πλευράς παικτών γιατί έχουμε περιορισμούς στις μεταγραφές. Θα προσφέρω τεχνογνωσία».

Για τα χρήματα που έχει βάλει ως τώρα στον Ηρακλή: «Από τη στιγμή που έχει γίνει μια επένδυση, είναι λογικό να σκεφτώ και την επένδυσή μου. Όμως, αυτήν την στιγμή, δεν είναι το πρωτεύον. Εδώ βρισκόμαστε υπό διάλυση. Δεν θα είμαι ο μοναδικός που θα έχει χάσει ένα χ ποσό, αν η ομάδα διαλυθεί και βρεθεί στο ερασιτεχνικό».

Για τους ξένους παράγοντες που θα τον πλαισιώσουν: «Υπάρχει ένας Γερμανός που συνεργάζομαι και ένας Έλληνας επιχειρηματίας. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για την ώρα. Όταν ολοκληρωθεί το deal, θα δημοσιοποιηθούν κι αυτά».

Για το αν φοβάται ενδεχόμενη αλλαγή στάσης του Παπαθανασάκη: «Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Αυτό που αποκόμισα εγώ είναι ότι πράγματι θέλει να αποχωρήσει. Είναι απογοητευμένος διότι πλην της δικής μου πρότασης δεν έχει υπάρξει άλλο ενδιαφέρον».

Για τους στόχους του στον Ηρακλή αν αναλάβει: «Στόχος είναι να μπει μια οργάνωση στην ομάδα. Κατ’ αρχήν στα οικονομικά, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, να την στελεχώσουμε για να πρωταγωνιστήσει στη Β’ Εθνική, κάτι που θεωρώ εφικτό, και να επανέλθουμε όσο το δυνατό συντομότερα στη Super League».

Για το αν μπορεί να τεθεί ως στόχος η άνοδος τη νέα χρονιά: «Ο πρώτος στόχος είναι να υπάρξει οργάνωση στα οικονομικά και να σταθεί στα πόδια της. Ταυτόχρονα, να πρωταγωνιστήσει στη Β’ Εθνική, κάτι που το θεωρώ εφικτό, παρακολουθώντας και τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν».

Για το αν έχει υπόψιν του τον προπονητή που θα πάρει στον Ηρακλή: «Έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου, όμως, δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τίποτα».

Για το πότε θα ολοκληρωθεί το deal με τον Παπαθανασάκη: «Θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα και στα δύο σκέλη. Αυτό του οικονομικού αλλά και της αποδοχής. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρέπει να έχουμε τελειώσει, γιατί ο χρόνος πιέζει αφόρητα».