Skip to main content

Καυτό τριήμερο με 40 βαθμούς από σήμερα σε όλη τη χώρα

Καμίνι θα μοιάζει από σήμερα έως την Παρασκευή όλη η χώρα, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κόκκινο θα χτυπήσει από σήμερα έως την Παρασκευή ο υδράργυρος, ο οποίος θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, μετατρέποντας τη χώρα σε καμίνι.

Η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική κυρίως στις πόλεις, εξαιτίας της υγρασίας αλλά και της άπνοιας. Μικρή βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 39 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη με μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφρό και θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς κελσίου.