Skip to main content

Μια... Σαλιάρα ψάχνει διαδίκτυο, το «112» με τη φορολογική... υπενθύμιση και το μορατόριουμ του Ιγνάτιου

Τα δέντρα στα Κωνσταντινουπολίτικα και η FlyOver - Το POS πάει στο beach bar, αλλά το Wi-Fi αναμένεται ακόμη στην παραλία της Θάσου

Μην αρχίσετε και μαζεύετε τα απαραίτητα -καμιά αλλαξιά, φάρμακα, κανά πυτζαμικό και τα «χαρτιά» του σπιτιού- και παίρνετε τους δρόμους στο πιτς φυτίλι, εάν σας έρθει προειδοποίηση από το «112».

Δεν είναι σίγουρο κι αποκλειστικό -όλοι το απευχόμαστε- να έρθει από την Πολιτική Προστασία. Ίσως να είναι από την Εφορία. Μέχρι τώρα, το ακούσαμε το αλέρτ με το «112» στις εκκενώσεις οικισμών – σπιτιών, χωριών ολάκερων, όταν οι φωτιές κόντευαν. Αυτό λειτούργησε. Σώθηκε κόσμος. Επίσης χτύπησε και σε ώρες κακοκαιρίας ή σούπερ καύσωνα. Όλα αυτά από την Πολιτική Προστασία. Από τον άλλο μήνα, στα Σεπτεμβριανά, ίσως σας έρθει μήνυμα από το «112», αλλά θα είναι από τη… Φορολογική Προστασία.

Η ΑΑΔΕ μπαίνει πια στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης! Χτες ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε πως «το κινητό το βλέπουμε συχνότερα από ότι τα emails και τις λοιπές ειδοποιήσεις για τις εκκρεμότητες που έχουμε με την Εφορία». Έτσι, θα υπενθυμίζεται στους… ξεχασιάρηδες οι οφειλές που καθυστερούν και τα λοιπά… ευχάριστα. Πάντως δεν είναι σίγουρο πως πολλοί φορολογούμενοι έχουν ζητήματα μνήμης, αλλά… χρημάτων για την Εφορία. Και Κύριε Θεοχάρη, μεγάλη η… χάρη σας, αλλά πολύ φοβόμαστε μήπως κάποιοι βάλουν το «112» στις ανεπιθύμητες κλήσεις με μπλόκο και εάν χρειαστεί -ο μη γένοιτο- χαθεί και κανένα κανονικό μήνυμα από το «112». Από αυτά ξέρετε που δεν θα έχουν να κάνουν με φορολογική λυπητερή, αλλά με τα υπόλοιπα, τα γνωστά…

Σημείωση: για να ληφθεί πάντως το μήνυμα πρέπει να υπάρχει και σήμα καμπάνα. Ή έστω Wi-Fi… Παρακάτω θα δείτε πώς το Wi-Fi δεν πάει και παντού. Είπαμε, άλλο πράγμα η πληθυσμιακή κάλυψη κι άλλο η γεωγραφική!

Η Μarble Βeach στη Θάσο και το POS αλλά χωρίς… Wi-Fi

Καλά προετοιμασμένος για όλα θα πρέπει να είναι οποίος επιλέξει να επισκεφθεί την εντυπωσιακή Marble Beach (παλαιά γνωστή και ως παραλία «Σαλιάρα») στη Θάσο, καθώς τα... εμπόδια που θα συναντήσει θα είναι πολλά. Η περιπέτεια του εν δυνάμει λουόμενου ξεκινά με την απόφαση να επισκεφθεί την εν λόγω παραλία, στην οποία για να φτάσει θα πρέπει να  διασχίσει με το αμάξι του έναν χωματόδρομο περίπου 4 χλμ, σαφώς με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες, διαφορετικά θα το πληρώσει ακριβά...

Όταν πια φτάσει ο εν δυνάμει λουόμενος στην παραλία, αν είναι τυχερός θα βρει ελεύθερη ξαπλώστρα στο self service beach bar, του οποίου οι ομπρέλες καταλαμβάνουν ολόκληρη την παραλία, πλην μίας μικρής ακρούλας. Όλως τυχαίως στο beach bar δεν θα μπορέσεις να πληρώσεις με κάρτα την 15 ευρώ ξαπλώστρα, καθώς αν και έχει POS, δεν έχει Wi-Fi... άσχετα που το σήμα στο κινητό είναι καμπάνα.

Αν δεν έχεις επάνω σου μετρητά και επιλέξεις να κάτσεις με τη δική σου ομπρέλα, πιθανόν να μην το καταφέρεις ποτέ καθώς η μικρή αυτή άκρη της παραλίας που δεν έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες, αποτελεί καταφύγιο για όσους συνάντησαν την ίδια μοίρα με εσένα. Είναι πιο δύσκολο απ' ότι θα περίμενε τελικά κανείς να είσαι λουόμενος στην Ελλάδα...

Η FlyOver και το μορατόριουμ που πέτυχε ο Καϊτεζίδης

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μην κόψουν συνεργεία της κατασκευάστριας εταιρείας της FlyOver δένδρα  στην περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων είχε βρεθεί ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Άλλωστε κι ο ίδιος αιφνιδιάστηκε, ενώ άκουσε με προσοχή τους κατοίκους να του λένε για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν προκειμένου να μην κοπούν τα δένδρα. Οι κάτοικοι να σημειωθεί ότι δεν είναι ενάντια στη κατασκευή της FlyOver, ωστόσο τίθενται υπέρ του πρώτου σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο ο δρόμος θα κατασκευαζόταν βορειότερα από τον οικισμό.

Μαθαίνουμε λοιπόν, ότι ο κ. Καϊτεζίδης μεσολάβησε και κατάφερε να πετύχει ένα μορατόριουμ με την κατασκευάστρια εταιρεία, προκειμένου να μην προχωρήσει σε κοπές δένδρων- ασχέτως με το πότε θα εκδοθεί και ποια θα είναι η δικαστική απόφαση στην προσφυγή των κατοίκων- μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος αρκετός για να γίνει σωστή και πλήρης συζήτηση με τους κατοίκους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών υποσχέθηκε στους δημάρχους να γίνει αναλυτική ενημέρωση για το έργο, προκειμένου και εκείνοι να γνωρίζουν τα πάντα για την κατασκευή της FlyOver και να επικοινωνήσουν σωστά τη σημασία του σημαντικού έργου.

Image