Skip to main content

ΚΑΕ Άρης: Ανέστη Πεταλίδη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ

«Η συνεισφορά του στο σύλλογο ήταν τεράστια συμβάλλοντας τα μέγιστα στη δημιουργία της Αυτοκρατορίας», αναφέρει η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ

Τη μνήμη του Ανέστη Πεταλίδη που έφυγε από τη ζωή πριν πέντε χρόνια, σε ηλικία 83 ετών από εγκεφαλικό επεισόδιο, τιμάει η ΚΑΕ Άρης.

Ο Ανέστης Πεταλίδης ήταν παλαιότερα παίκτης του «Αυτοκράτορα», στη συνέχεια προπονητής και στο τέλος παράγοντας της ομάδας, χρίζοντας πρώτο προπονητή τον «Ξανθό» (ο ίδιος έβγελε το «παρατσούκλι») Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ ήταν εκείνος που στήριξε το Νίκο Γκάλη στο δύσκολο ξεκίνημα του.

Για την ακρίβεια όταν ο «Γκάνγκστερ» (όπως τον αποκάλεσε εκείνος για πρώτη φορά, για να μείνει έτσι το παρατσούκλι του Γκάλη), στην αρχή δεν είχε την απόδοση που όλοι περίμεναν στον Άρη, είπε μία ατάκα που έγραψε ιστορία: «Μην φτύνετε εκεί που αύριο θα γλείφετε».

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ αναφέρει:

«Ο «Πατριάρχης» του ΑΡΗ και του ελληνικού μπάσκετ, έφυγε από την ζωή στις 07/09 του 2012. Η συνεισφορά του στον Σύλλογο είναι τεράστια, καθώς πέρασε απ’ όλα τα πόστα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην δημιουργία της «κιτρινόμαυρης» Αυτοκρατορίας.

Ανέστη Πεταλίδη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ...».