Skip to main content

Κάδους ανακύκλωσης για ρούχα και παπούτσια βάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Κοινωνική δράση με οικονομικό όφελος για τον κεντρικό δήμο. Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο της εγκατάστασης μεταλλικών κάδων ανακύκλωσης.

Στην εγκατάσταση δικτύου κάδων ανακύκλωσης υφασμάτων και υποδημάτων προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου, στη συνέχεια, όσα από τα ρούχα και παπούτσια είναι σε καλή κατάσταση να δίνονται σε ευπαθείς ομάδες.

Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι από τη συγκεκριμένη δράση μπορεί να προκύπτει και οικονομικό όφελος για τον δήμο, ύψους περίπου 430.000 ευρώ ετησίως.

Το θέμα για το δίκτυο κάδων ανακύκλωσης εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς. Ωστόσο, οι θέσεις και ο αριθμός των κάδων που θα τοποθετηθούν, θα οριστούν στη συνέχεια από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εφόσον ο δήμος κρίνει ότι χρειάζεται, θα επεκτείνει το δίκτυο των κάδων με νέες θέσεις.

Ο δήμος, μετά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, θα προχωρήσει σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση δικτύου κάδων ανακύκλωσης ρούχων, με κριτήριο τα συμφερότερα υπέρ του Δήμου.

Ο ανάδοχος του έργου θα κληθεί να συλλέγει το περιεχόμενο των κάδων, μόλις αυτοί γεμίζουν, ενώ μέσα στις υποχρεώσεις του θα είναι και η διατήρηση των κάδων σε άψογη εξωτερική κατάσταση. Επίσης, θα πρέπει ενημερώνει τους δημότες  σχετικά με την ανακύκλωση αποβλήτων ιματισμού ακόμα και με την διανομή φυλλαδίων.

Οι κάδοι που θα εγκατασταθούν θα είναι μεταλλικοί και σταθερά τοποθετημένοι στο έδαφος και να διαθέτουν αντικλεπτική προστασία. Θα είναι βαμμένοι σε χρώμα που δεν θα παραπέμπει σε κάδο συλλογής άλλου ρεύματος αποβλήτων και θα φέρουν σαφή και ευδιάκριτη σήμανση που θα δηλώνει τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται.  

Επίσης, θα παραδίδονται στον δήμο όσα ρούχα και υποδήματα είναι κατάλληλα προς επαναχρησιμοποίηση με σκοπό να διανέμονται δωρεάν στους δημότες από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.   

Φωτογραφία από κάδο ανακύκλωσης ρούχων στον δήμο Καλαμαριάς