Skip to main content

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων κατά 5,8% το πρώτο εξάμηνο

Πέντε νέα υπερκαταστήματα αναμένεται να δημιουργήσει την επόμενη οικονομική χρήση (Ιούλιος 2010-Ιούνιος 2011) ο όμιλος Jumbo σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο.
Αύξηση πωλήσεων κατά 5,8% στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2009- Ιούνιος 2010) παρουσίασε ο Όμιλος Jumbo. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ρυθμός αυτός επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη χριστουγεννιάτικη περίοδος όπου ο όμιλος δεν πούλησε ηλεκτρονικές κονσόλες, καθώς έχουν καταργηθεί. Οι κονσόλες αποτελούσαν περίπου το 11% των πωλήσεων του Δεκεμβρίου.

Οι πωλήσεις της Ελλάδας παραμένουν ικανοποιητικές παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε προσθήκη καινούργιου καταστήματος στο δίκτυό της. Η Κύπρος παρουσίασε, σύμφωνα με την εταιρία, εξαιρετικά αποτελέσματα συνεχίζοντας να έχει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Όσον αφορά στη Βουλγαρία, το νέο κατάστημα του Ομίλου στο Plovdiv που πρωτολειτούργησε το Νοέμβριο συνέβαλε στην διψήφια αύξηση των πωλήσεων που σημειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2009- Ιούνιος 2010).

Ο Όμιλος Jumbo, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε να βγει πιο δυνατός μετά την κρίση. Σε αυτό αναμένεται να συμβάλουν και τα νέα καταστήματα που αναμένεται να λειτουργήσουν την επόμενη οικονομική χρήση (Ιούλιος 2010- Ιούνιος 2011). Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος αναμένεται για την επόμενη οικονομική χρήση να ανοίξει δύο ακόμα υπερκαταστήματα στην Βουλγαρία, ένα στην Κύπρο και δύο στην Ελλάδα.