Skip to main content

Jim Lawless: Δάμασε τις τίγρεις σου, τους φόβους σου, φέρε την αλλαγή

O εμπνευσμένος ομιλητής και σύμβουλος επιχειρήσεων, στο σεμινάριο που διοργάνωσε ο ΣΒΒΕ. Στην εποχή της κρίσης, χρειαζόμαστε έμπνευση.

«Η αλλαγή είναι δική σου υπόθεση. Μην ρίξεις το φταίξιμο σε άλλους επειδή δεν παίρνεις το ρίσκο να αφήσεις τη σιγουριά και την ασφάλεια του βολέματος στα παλιά και τα γνώριμα. Η αλήθεια είναι μία: "Εσείς κρατάτε την πένα με την οποία γράφετε την ιστορία της ζωής σας και ο τρόπος για να την γράψετε είναι απλός και πρακτικός - απόφαση, δράση, αποτέλεσμα».

Αυτό είναι και το συμπέρασμα, το νόημα των όσων είπε ο Jim Lawless, ο δικηγόρος που έσπασε κάθε κανόνα συμβατικής παρουσίασης για να δείξει το πως μπορούμε να «Δαμάσουμε τις Τίγρεις» μας, τους φόβους μας, που στέκονται εμπόδια στην αλλαγή και στην υλοποίηση των στόχων μας.

Ο μικρόσωμος Βρετανός, ομιλητής και σύμβουλος επιχειρηματικών κολοσσών σε όλο τον κόσμο, ήρθε στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος του ΣΒΒΕ και έδωσε ένα τρίωρο σεμινάριο με θέμα «Taming Tigers», τις ... τίγρεις που υπάρχουν στο μυαλό μας και μας αποτρέπουν από το να αφήσουμε την ζώνη ασφαλείας - comfort zone- στην οποία κινούμαστε και να τολμήσουμε να ρισκάρουμε για να φέρουμε την αλλαγή, να κατακτήσουμε αυτά που θέλουμε.

Ο Jim Lawless, μετέφερε τα δικά του βιώματα, δεν ανέβηκε στη σκηνή του «Ολύμπιον» για να κάνει μάθημα αλλά για να θυμίσει στο ακροατήριο αυτά που όλοι ήδη ήξεραν αλλά που αποφεύγουν να βάλουν σε πράξη.

Και σίγουρα πέτυχε να δώσει στο κοινό του, έστω και για λίγες ώρες, αυτό που όλοι χρειαζόμαστε περισσότερο σε τούτη την εποχή της κρίσης, έμπνευση, όπως και είπε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθ. Σαββάκης.

Η φιλοσοφία του Jim Lawless συνοψίζεται σε έναν δεκάλογο, στους Δέκα Κανόνες του Taming Tigers.

Και πράγματι αυτά που είπε ο Jim, τα ξέρουμε όλοι μας:

- Δράσε με αποφασιστικότητα, σήμερα, γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος.

-Γράψε απ' την αρχή το βιβλίο με τους κανόνες σου και βάζε τους σε τεστ συνέχεια.

-Κάθε ημέρα να κινείσαι για να κατακτήσεις το στόχο σου.

-Όλα είναι στο μυαλό, μη φοβάσαι την αποτυχία.

-Όπλα για να δαμάσεις τις τίγρεις σου, θα βρεις παντού γύρω σου.

-Δεν μπορείς να γράψεις την ιστορία σου, χωρίς να προσπαθήσεις, απ΄ την ασφάλεια του καναπέ σου.

-Βγες από την ζώνη ασφαλείας σου και κάθε μέρα κάνε κάτι τολμηρό, αντιμετώπιζε τους φόβους σου.

-Να καταλάβεις ότι αυτός είναι ο χρόνος σου, ο καιρός σου για αλλαγή και δημιουργία.

-Καλλιέργησε τεχνικές, δεξιότητες, ταλέντα, κάνε ό,τι μπορείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

-Ποτέ μα Ποτέ μην το βάζεις κάτω.

Πηγή φωτογραφίας: FB Αλεξάνδρας Γούτα