Skip to main content

Ίβιτς: Να μπαίνουμε διψασμένοι για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι (video)

«Με τόσους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, τους χρειάζομαι όλους και όλοι θα παίξουν», ξεκαθάρισε ο προπονητής του Δικεφάλου

Την ικανοποίηση του για τη νίκη-ανατροπή του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης εξέφρασε ο Βλάνταν Ίβιτς σχολιάζοντας παράλληλα την εικόνα των καινούργιων μετεγγραφικών αποκτημάτων του συλλόγου, Πέδρο Ενρίκε και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:


Για το τι σημαίνει η σημερινή νίκη: «Πρώτα, τρεις βαθμοί. Δεύτερον σημαίνει για όλους μας ότι η ομάδα παλεύει κάθε παιχνίδι, δίνει ότι μπορεί. Φάνηκε η βοήθεια του κόσμου σήμερα. Ήμασταν λίγο κουρασμένοι μετά από τόσα παιχνίδια που κάναμε, ιδιαίτερα στο πρώτο 25λεπτό. Η ομάδα του Αστέρα μπορώ να πω ότι ήταν καλύτερη στο πρώτο μισάωρο, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο. Είναι μια από τις πιο δύσκολες ομάδες. Μετά το γκολ ξυπνήσαμε, αντιδράσαμε, ισοφαρίσαμε και είχαμε και άλλες ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος ξεκινήσαμε καλά, είχαμε έλεγχο, βάλαμε και το δεύτερο γκολ ενώ μετά ισοφαριστήκαμε. Ευτυχώς μετά βάλαμε το τρίτο γκολ όπου πήραμε και τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου αλλά και στου Αστέρα γιατί έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Ο Ελευθερόπουλος κάνει καλή δουλειά εκεί, εμείς συνεχίζουμε».

Για το γκολ του Πρίγιοβιτς: «Τον φέραμε να μας βοηθήσει. Σας έχω πει ότι ο παίκτης δεν είναι έτοιμος ακόμα, βελτιώνεται όμως κάθε μέρα όσον αφορά το φυσικό κομμάτι, το γκολ και το παιχνίδι. Ο παίκτης έχει αυτά τα στοιχεία που χρειαζόμαστε εμείς και περιμένουμε παιχνίδι με παιχνίδι οι εμφανίσεις του να είναι καλύτερες».

Για τα παιχνίδια κόντρα στην Ξάνθη: «Σκέφτομαι το πρώτο του κυπέλλου, είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Έχουμε μεγάλες απαιτήσεις για το κύπελλο, θέλουμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται. Η ομάδα της Ξάνθης έπαιξε σήμερα, οπότε αν μιλάμε για θέμα ξεκούρασης, οι παίκτες μου έχουν αυτά που χρειάζονται όσον αφορά την αποθεραπεία. Έχουμε και άλλους παίκτες οι οποίοι σιγά σιγά μπαίνουν στο ρυθμό και θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Δεν σκέφτομαι να ξεκουράσω κάποιους».

Για το αν προβληματίζεται από τα γκολ που δέχτηκε σήμερα ο ΠΑΟΚ: «Κοιτάξτε, έχουμε βελτιώσει την αμυντική λειτουργία. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα κάνει ο αντίπαλος. Ο Αστέρας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έχει καλούς παίκτες μπροστά, ενώ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στα πλάγια. Στο πρώτο μισάωρο δεν λέω ότι ανησυχήσαμε, αλλά φάνηκε η κούραση μας. Το 2ο γκολ με ανησύχησε γιατί δεν ήμασταν προσεχτικοί και στην φάση πριν το γκολ. Δεν μαρκάραμε το παίκτη στην περιοχή. Πρέπει να τα βελτιώσουμε αυτά».

Για το σερί του ΠΑΟΚ και πως μπορεί να το συνεχίσει: «Έτσι πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, με δίψα για να πάρουμε το ματς. Τώρα αν τα καταφέρουμε ή όχι, εμείς κάνουμε προσπάθεια, έχουμε σχέδιο. Οι παίκτες έχουν γίνει μια οικογένεια και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Δουλεύουνε ο ένας για τον άλλον, είναι ότι καλύτερο αυτό για μένα».

Για τον Ενρίκε και αν ήρθε η ώρα να παίξει βασικός: «Ναι. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Πρίγιοβιτς. Έχει παίξει και πριν έρθει σε εμάς και φάνηκε και σήμερα ότι είναι σε καλό δρόμο ώστε να γίνει βασικός. Χρειάζονται χρόνο ώστε να μάθουν και τους συμπαίκτες τους. Να καταλάβουν τι ζητάει η ομάδα από αυτούς, χρειάζεται δουλειά αυτό. Εμείς δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά πιστεύω ότι είναι έμπειροι παίκτες και δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα».

Για το αν το πρωτάθλημα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά στη διαχείριση του δύσκολου προγράμματος του ΠΑΟΚ: «Αυτό που πιστεύω και εγώ, είναι ότι και οι παίκτες που έμειναν σήμερα στο πάγκο, μπορεί να γίνουν και βασικοί. Για αυτό το λόγο κάνουν προπονήσεις οι παίκτες και περιμένουν τις ευκαιρίες, ώστε να δώσουν πράγματα στην ομάδα. Με τόσους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, τους χρειάζομαι όλους και όλοι θα παίξουν».