Skip to main content

Ίβιτς: Μας δυσκόλεψε το γρήγορο γκολ, πρέπει να αντιδράσουμε (video)

Ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά δήλωσε πως ο Χοσέ Κάνιας είναι ένας παίκτης που βοηθά την ομάδα και μπορεί να αγωνιστεί

Για τα λάθη των παικτών του που επέφεραν την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ αλλά και για τον Χοσέ Κάνιας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Βλάνταν Ίβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των ασπρόμαυρων:

Για τη σημερινή εμφάνιση: "Και τα τρία γκολ ήρθαν από λάθη δικά μας. Είχαμε άλλο σχέδιο για το ξεκίνημα, αλλά όταν ξεκινάς με 1-0 πέφτει η ψυχολογία. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε φάσεις, είχε και η ΑΕΚ κάποιες προς το τέλος βέβαια, αλλά εμείς κάναμε 3-4 πολύ καλές φάσεις, χωρίς να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε. Μετά είχαμε ένα τυχαίο χέρι που δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μαλεζάς και μείναμε με 10 παίκτες. Από εκείνο το σημείο και μετά, παίξαμε αρκετά καλά με 10 παίκτες. Όταν λέω καλά, εννοώ ότι δεν δεχθήκαμε φάσεις που μας δυσκόλεψαν. Μετά στο τέλος με την κούραση που είχαμε πάλι δώσαμε δώρο στην ΑΕΚ και το δεύτερο και το τρίτο γκολ κι έτσι τελείωσε το παιχνίδι".

Για τις εμφανίσεις της ομάδας το τελευταίο διάστημα: "Όταν λέτε ότι έχασε το μομέντουμ ο ΠΑΟΚ, ναι κάναμε κάποια παιχνίδια που δεν ήταν καλά, αλλά μέσα στο ποδόσφαιρο είναι όλα. Δεν μπορείς να κρατάς ασταμάτητα το καλό ποδόσφαιρο και τις νίκες. Σε κάθε παιχνίδι εμείς παίζουμε για τη νίκη, στόχος μας είναι οι 3 βαθμοί. Υπάρχουν οι περίοδοι που η ομάδα περνάει κάποιες δυσκολίες, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Σήμερα ότι έκανε η ΑΕΚ, το έκανε από τα δικά μας λάθη. Κάναμε φάσεις με συνδυαστικό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε φάσεις, είχαμε έλεγχο σε μεγάλο κομμάτι στο πρώτο μέρος, αλλά κάποιες φορές δεν φτάνει αυτό. Είχαμε κακές στιγμές, που τις πληρώσαμε ακριβά.

Δεχθήκαμε γκολ στο πρώτο λεπτό και αυτό μας δυσκόλεψε. Δεν αντιδράσαμε καλά και μετά πιστεύω είχαμε την κατοχή, δημιούργησε φυσικά και η ΑΕΚ κάποιες φάσεις, αλλά και εμείς είχαμε καλές ευκαιρίες. Αν βάζαμε γκολ θα ήταν τελείως άλλο παιχνίδι κι αν δεν μέναμε με δέκα παίκτες. Ήταν κρίσιμα σημεία στο παιχνίδι και σήμερα δυσκολευτήκαμε εξαιτίας αυτών των δύο στιγμών. Όπως είπα, στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε δυσκολίες αν και παίξαμε με 10 παίκτες, εκτός από μία φάση, όταν χάσαμε την μπάλα στο κέντρο. Φάνηκε ποιος ελέγχει το παιχνίδι και ποιος παίζει ποδόσφαιρο. Είχαμε λάθος στιγμές του παιχνιδιού που χάσαμε μπάλες και δεχθήκαμε επιθέσεις, όπως συνέβη στο δεύτερο μέρος. Δεν θα έλεγα ότι ήμασταν κατώτεροι. Συμβαίνει κι αυτό... Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, δεν είχαμε δεχθεί γκολ τόσο νωρίς και σίγουρα θα πρέπει να το διορθώσουμε να μην ξανασυμβεί".

Για τον Κάνιας: "Μπορούσε να βοηθήσει και σήμερα, αλλά έρχεται από έναν τραυματισμό. Τώρα είναι καλά είχα στο μυαλό να τον χρησιμοποιήσω, αλλά μείναμε νωρίς πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μείναμε με δέκα παίκτες, ήμασταν πίσω στο σκορ και έπρεπε να κυνηγήσουμε το γκολ. Είναι ο παίκτης που σίγουρα βοηθάει την ομάδα και μπορεί να παίξει".

Για το σημερινό κοουτσάρισμα: "Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, όταν ξεκινάει ένας ματς δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Δυστυχώς σήμερα δεν ξεκίνησε καλά για εμάς το παιχνίδι, είχαμε και την αναγκαστική αλλαγή που δεν ξέρω τι ακριβώς έχει πάθει ο Κάμπος, λογικά είναι κάτι σοβαρό αφού ζήτησε αλλαγή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι μέσα στη δουλειά μας και πρέπει να αντιδράσουμε, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μπορέσει η ομάδα να παίξει".

Από τη μεριά του, ο Μανόλο Χιμένεθ υπογράμμισε πως το όνομα και η φιλοδοξίες τςη ΑΕΚ δεν της επιτρέπουν να διαλέξει ανάμεσα στη συμμετοχή της στα πλέι οφ και στη διοργάνωση του κυπέλλου ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Γαλανόπουλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Ένωσης:

Για τον Γαλανόπουλο: «Θα ήθελα να πω δύο λέξεις πριν τις ερωτήσεις. Σήμερα, παρά το αποτέλεσμα, δεν είναι μια μέρα τελείως χαρούμενη για μένα. Γιατί με τις αποφάσεις που πήρα νομίζω ότι ήμουν άδικος με έναν παίκτη που στο μέλλον θα αφήσει το σημάδι του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να επιβραβεύσω την αγωνιστική συμπεριφορά και την ποιότητα που έχει ο Γαλανόπουλος. Δεν μπόρεσα να αποφύγω να είμαι άδικος μαζί του γιατί ενώ ετοιμαζόμουν να τον βάλω, ο Αραούχο αισθάνθηκε ενοχλήσεις και μου ζήτησε αλλαγή. Σήμερα ήμουν άδικος με τον Γαλανόπουλο και ήθελα να το πω δημόσια».

Για τη μετάβαση από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο σημερινό, όπου η ομάδα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ: «Το να κριτικάρουμε μετά από ένα ματς είναι εύκολο, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχει ένας αντίπαλος, που σε αφήνει ή όχι να παίξεις. Αν το ποδόσφαιρο ήταν τόσο εύκολο, θα ήταν εύκολο να πιάσεις και το τζόκερ ή το λόττο».

Για το αν ανησυχεί για το νεκρό διάστημα της ΑΕΚ πριν το δεύτερο γκολ: «Μόνο στα δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το μόνο σημείο που ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος. Υπήρξε μια ανισορροπία που τη συζητήσαμε στο ημίχρονο και νομίζω ότι τη λύσαμε για να φέρουμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε».

Για τη συνέχεια σε πλέι οφ και κύπελλο: «Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα μέχρι τα πλέι οφ. Στα παιχνίδια του κυπέλλου, είναι οι τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες και όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, θα γίνουν πολύ δυνατά ματς».

Για το αν προτιμάει το κύπελλο ή τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ: «Θα ήμασταν μια μικρή ομάδα αν επιλέγαμε το ένα ή το άλλο. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, αν εξαιρέσουμε τα χρόνια στη Γ’. Ξέρουμε το μέγεθος της ομάδας και δεν μπορούμε να επιλέξουμε. Στόχος μας είναι να πάρουμε το κύπελλο και να προχωρήσουμε όσο μπορούμε στα πλέι οφ. Χρωστάμε στους οπαδούς και στην ομάδα να το παλέψουμε. Δεν είναι θέμα επιλογής, είναι θέμα φιλοδοξίας».