Skip to main content

Ίβιτς: Οι παίκτες μου ξέρουν πλέον τι σημαίνει ΠΑΟΚ (video)

Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε ότι οι παίκτες του πιστεύουν στις δυνατότητές τους, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα για τους αγώνες με τη Σάλκε

Πεπεισμένος ότι ο Δικέφαλος θα παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στους αγώνες με τη Σάλκε, εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες του Europa League.

Ο Σέρβος τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές του πιστεύουν στις δυνατότητές τους και γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ, σε σχέση με την την αρχή της σεζόν και τους αγώνες με τον άγιαξ, έχοντας περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για τους αγώνες με τους «βασιλικούς μπλε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν η ομάδα είναι πιο έτοιμη σε σχέση με τους αγώνες απέναντι στον Αγιαξ: «Πιστεύω ότι η ομάδα είναι πιο έτοιμη σε σχέση με τα ματς απέναντι στον Αγιαξ. Η ομάδα είναι πιο δεμένη, οι παίκτες που αποκτήσαμε το καλοκαίρι γνωρίζουν πλέον τι ζητάμε από τους ίδιους στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τον περασμένο Αύγουστο. Μην ξεχνάμε ότι τότε η ομάδα με τόσους νέους παίκτες τότε, ήταν σε πιο δύσκολη κατάσταση από ότι είναι τώρα αφού έχουν περάσει και έξι μήνες».

Για το ότι ο κόσμος έκανε sold out: «Οσον αφορά το sold out είναι πολύ θετικό για εμάς και γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είναι το πρώτο ματς αυτό. Η πρόκριση θα παιχθεί και στους δυο αγώνες και φυσικά δεν θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι».

Για τον τρόπο που προσεγγίζει τον αυριανό αγώνα: «Για να κερδίσεις έναν αγώνα χρειάζεται πειθαρχημένο ποδόσφαιρο. Δεν ζητώ από τους παίκτες μου να κάνουν ένα συγκεκριμένο πράγμα. Και αυτό γιατί πολλές φορές χρειάζεται να παίζουν και πιο ελεύθερα. Θα πω σε έναν παίκτη τί ζητάω αλλά έχουν και το ελεύθερο να κάνουν αυτό που πρέπει. Όταν παίζεις απέναντι σε έναν αντίπαλο, δεν μπορείς να σχεδιάσεις συγκεκριμένα πράγματα και να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει. Χρειάζεται αντίληψη από τους παίκτες μας σε κάθε φάση. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα μειονεκτήματα του αντιπάλου».

Για το ότι η Σάλκε είναι ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα: «Η Σάλκε παίζει καλό ποδόσφαιρο και πειθαρχημένο. Παίζει και πιο επιθετικά. Εχει πολλούς παίκτες με παρουσία στις τελικές φάσεις. Εχει και γρήγορο ρυθμό αλλά και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για την κατάσταση του Κλάους: «Ναι, είναι έτοιμος!»

Για το ότι ο Κάνιας θα απουσιάσει: «Σίγουρα επηρεάζει τα πλάνα μας γιατί είναι άψογος στο τακτικό κομμάτι και σε αυτά τα ματς είναι χρήσιμος γιατί προέρχεται από το καλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου. Δεν θα είναι μαζί μας αλλά όποιος τον αντικαταστήσει θα κάνει το καλύτερο. Σίγουρα μας λείπει ο Κάνιας όπως και ο Πέλκας που επίσης δεν είναι έτοιμος ακόμη».

Για το ότι ως ποδοσφαιριστής έχει ζήσει τέτοια ματς: «Είναι πιο εύκολο όταν είσαι ποδοσφαιριστής να παίζεις σε τέτοια ματς. Ως προπονητής θέλει πολύ σκέψη και δουλειά. Αυτό προσπαθώ να κάνω αλλά είναι σίγουρα πιο δύσκολο όταν είσαι προπονητής. Πάντως κάνουμε το καλύτερο για να προετοιμάσουμε την ομάδα σε αυτό το ματς. Ξέρουμε ότι η πρόκριση θα είναι ιστορική και όλοι το γνωρίζουμε αλλά δεν νιώθω πίεση. Πολύ απλά διότι μέχρι στιγμής τα πάμε καλά στην Ευρώπη, έχουμε πετύχει πράγματα και ψάχνουμε πλέον κάτι παραπάνω».

Για το αν η ισοπαλία χωρίς γκολ θα είναι καλό αποτέλεσμα: «Δεν μπορείς να προβλέψεις. Η Σάλκε παίζει μέσα και έξω από την έδρα της το σύστημα. Πιθανώς να αλλάξει αύριο το σύστημα. Αλλά σε αυτά τα δυο ματς θα δείξουμε που είμαστε και οι δυνατότητές μας ποιες είναι. Οι παίκτες μου ξέρουν ότι πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους. Δεν λέω ότι δεν είχαμε πίστη απέναντι στον Αγιαξ αλλά δεν είχαμε χρονικό διάστημα ικανό να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Τότε κάποιοι παίκτες ίσως δεν γνώριζαν τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Τώρα ξέρουν ότι αύριο η Τούμπα θα είναι γεμάτη και ο κόσμος ο 12ος και ο 13ος παίκτης μας. Θα στηρίξουν την ομάδα και όταν μας χρειάζεται παραπάνω, θα μας τη δώσουν».

Για τις προσωπικές του σκέψεις: «Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να κερδίσει και όχι αν εγώ θα πετύχω κάποια προσωπική διάκριση».