Skip to main content

Ίβιτς: Η νίκη αυτή θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια που έχουμε (video)

«Κάποια πράγματα είναι φανερά. Εύχομαι την Τετάρτη να κερδίσει η ομάδα που θα είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο»,δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»

Την ικανοποίησή του για τη νίκη του ΠΑΟΚ εναντίον του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Βλάνταν Ίβιτς ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την καλή εικόνα που έδειξε στο χορτάρι της Τούμπας η ομάδα του.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»:

Για το σημερινό παιχνίδι: «Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Κερδίσαμε ένα ντέρμπι, κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Αυτή η νίκη είναι καλή για την ψυχολογία και τη συνέχεια που έχουμε μπροστά μας».

Για το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης είπε πως η ήττα θα πεισμώσει την ομάδα του: «Δεν ξέρω τι είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, με ενδιαφέρει η ομάδα μου. Έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή στο γήπεδο και να δώσουν πολλά πράγματα. Δεν το κάνουμε αυτό συχνά όπως στο προηγούμενο ματς που είχαμε έξι αλλαγές, αλλά όταν υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια υπάρχουν αλλαγές και θέλουμε από τους παίκτες να δώσουν αυτό που περιμένω από αυτούς».

Αν ο ΠΑΟΚ παίρνει αυτοπεποίθηση από τις τελευταίες καλές εμφανίσεις: «Δεν θα σας πω πως δεν είχαμε και πριν αυτοπεποίθηση, δεν είχαμε ίσως αυτή τη δημιουργία στο παιχνίδι μας. Δεν είναι εύκολο να βγάζεις σε κάθε παιχνίδι να βγάζεις 10-12 ευκαιρίες ιδιαίτερα με ομάδες που παίζουν πίσω από την μπάλα. Και με λιγότερες φάσεις θα πρέπει να σκοράρεις. Αυτό ζητάω από τους παίκτες μου είναι να κυνηγάνε το σκορ και κάθε μπάλα, στοχεύουμε από την αρχή σε αυτό, δυστυχώς στο παρελθόν δεν είχαμε και τόσο μεγάλη επιτυχία σε αυτό. Είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες τελικές και τα περισσότερα δοκάρια, μπαίνουμε δηλαδή περισσότερο από τους άλλους στην περιοχή, αλλά έχουμε και τα λιγότερα κερδισμένα πέναλτι στην περιοχή».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τους τρεις της Αθήνας στην Τούμπα μετά από 33 χρόνια: «Είναι καλό, αλλά χάσαμε από αυτές τις ομάδες εκτός έδρας. Οι ήττες στην Αθήνα που παίξαμε με τρεις Αθηναίους διαιτητές».

Για το αν ξέρει ποιοι θα παίξουν στον πρώτο προημιτελικό: «Είδαμε σήμερα στο πρώτο λεπτό το παιχνιδιού κίτρινη κάρτα στον ΠΑΟΚ, δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Κάποια πράγματα είναι φανερά. Εύχομαι την Τετάρτη να κερδίσει η ομάδα που θα είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο».

Από τη μεριά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης συνεχάρη τον ΠΑΟΚ για τη σημερινή του νίκη αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο ημιτελικός της Τετάρτης θα είναι διαφορετικό παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «πρασίνων»:

Για το σημερινό παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, εμείς μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, είχαμε μία φάση με τον Μπουμάλ που θα μπορούσαμε να προηγηθούμε, αλλά στη συνέχεια δώσαμε 2 εύκολα γκολ στον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να χαθεί η συγκέντρωση μας. Είναι ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για εμάς, στο οποίο δεν μπορούμε να σταθούμε πολύ, γιατί υπάρχει και το παιχνίδι την Τετάρτη. Δεν μετανιώνω για την επιλογή της ενδεκάδας, αυτή έπρεπε να είναι. Έγινε με το σκεπτικό ότι κάποιοι παίκτες πρέπει να πάρουν ρυθμό, έρχονται πολλά παιχνίδια και θα τους χρειαστούμε όλους. Περίμενα καλύτερα πράγματα και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο, αλλά μέσα από αυτό το κακό παιχνίδι θα μάθουμε αρκετά πράγματα».

Για το αν θα επηρεάσει το σημερινό αποτέλεσμα την ομάδα του ενόψει του αγώνα της Τετάρτης: «Πρέπει να μας επηρεάσει θετικά, να βγάλουμε εγωισμό και πείσμα, γιατί το ματς της Τετάρτης θα είναι τελείως διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά με 2-0 και μετά ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα».

Για την εικόνα των παικτών του: «Σας είπα είχαμε αρκετά προβλήματα και με τιμωρίες και με κουρασμένους παίκτες. Ξέρω ποιοι μπορούν να βοηθήσουν. Σίγουρα αν έμπαινε ένα παιδί ή δύο θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Σήμερα υπήρχε πρόβλημα συνοχής σίγουρα, αλλά δεν είναι αυτό που θα με κάνει να βγάλω συμπεράσματα».